BAKIMA muhtaç yaşlıların büyük artış gösterdiği ve bakıcı açığının giderek büyüdüğü Almanya'da, BBQ Eğitim Merkezi, iş aradığını belgeleyenlere bu alanda ücretsiz eğitim veriyor.
Aynı zamanda bilgisayar uzmanlığı diploması da veren BBQ Eğitim Kurumu'nun Türk yöneticisi Filiz Temiz, bu önemli eğitim imkanlarından Türkler'in yeterince yararlanmadığını savunurken, meslek sahibi olmak isteyenlere bilgiler verdi. Almanya'da özellikle yaşlı bakımı konusunda uzmanlara büyük ihtiyaç duyulduğunu belirten Temiz, 80 ve 90'lı yaşlarlarındaki insanların oranında artış olduğunu ve birinci nesil Türklerin de artık bu grupta yer aldığını söyledi. Filiz Temiz, şöyle dedi:
"Daha yüksek bir yaşam beklentisi ve buna bağlı olarak uzayan yaşama süreci, kalifiye personel ihtiyacında artışa neden olmakta. Göçmen kökenli olup iş arayan kişilerin İş Ajansı'ndan eğitim kuponu almaları durumunda yüksek bedelli bu eğitimleri ücretsiz veriyoruz."
Özellikle Türkler'in bu tür eğitim imkanlarından haberdar olmadığından dolayı yeterince yararlanamadığını ifade eden Filiz Temiz, şöyle konuştu:
"Eğitime katılanlar 7 aylık ileri eğitim esnasında bakıcı asistanlığı, bunama hastaları bakımı, evde bakım ve hasta bakıcılığı evrak işleriyle ilgili kapsamlı teorik ve pratik bilgi kazanmaktadır. Bu alanda eğitim ve sertifika alanlar çok kolay iş bulabiliyorlar. Aynı zamanda bilgisayar uzmanlığı eğitimi alıp diploma almayı hak edenler de çok iyi pozisyonlarda çalışma imkanı buluyorlar. Almancası çok iyi olmayanlara da gerek kayıt esnasında gerekse eğitime başladıklarında elimizde gelen yardımlarda bulunuyoruz ve herkese kapımız açık."
BBQ Eğitim Kurumu'nu ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgi alan Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin'in eşi Meral Engin, eğitim imkanlarını tanıtmak ve bu eğitimlere katılmak isteyen Türk kökenlileri teşvik etmek amacıyla bir toplantı düzenleyeceklerini belirterek şunları söyledi:
"Umarım çok sayıda vatandaşımız bu kurslardan yararlanır. Maalesef bu imkanlardan yararlanan Türkler'in sayısı çok az. Bu eğitimlerin tanıtılması için 16 Şubat'ta Köln Başkonsolosluğu'nda tanıtım toplantısı yapmayı planlıyoruz."

MZ(AÖ/İD)