KADROSU Almanya'daki Türk oyunculardan oluşan 'Son Merhaba' adlı kısa filmin çekimleri Düsseldorf'ta başladı. 
Serdar Işık'ın yönettiği filmin başrolünde, oyunculuğa Almanya'da başlayan ve farklı filmlerde rol alan Tolga Çılga ile Funda Bostanlık paylaşıyor. Daha önce çekilen kısa filmlerde Tolga Çılga ile birlikte rol alan ses sanatçısı Aylince'nin de rol aldığı Son Merhaba'da, Gürkan Arıkboğa ilk kez oyuncu olarak kamera karşısına geçti. KBB uzmanı Dr. Selma Uygun'un Düsseldorf'daki sağlık merkezinde çekimlerine başlanan 'Son Merhaba', ölümcül bir hastalığa yakalanan ve yaşamlarının son dönemlerini bir hastanede geçiren Bahar ve Can'ın hikayesini anlatılıyor. Aşkı farklı bir boyutta işleyen kısa filmin yönetmenliğini Serdar Işık üstlenirken, filmin müzikleri de Gökhan Kırdar'ın parçalarından seçildi.
"ÖDÜL BEKLİYORUZ"
'Son Merhaba'nın kadrosu, Düsseldorf'ta bulunan ünlü mekanlardan Terass Restoran'da bir araya gelerek, filmin çekim planlamasını yaptı. Türkiye'de daha çok reklam filmleri çeken ve son olarak '20 Dakika” isimli televizyon dizisinde görev alan Serdar Işık, "İlk kez Almanya'da bir kısa film çekmekten ve Almanya kökenli bir kadroyla çalışmaktan dolayı mutluyum. Kaliteli bir film çekiyoruz. Film hak ettiği değeri görecektir" dedi.
Fimlde 'Can' karakterini oynayan Tolga Çılga ise, şöyle dedi:
"Yönetmen Serdar Işık ve görüntü yönetmeni Belçikalı Alain Jongen ile çalışıyoruz. Oyuncu arkadaşlarımız da oldukça uyumlu ve başarılı. Bir hafta içinde çekimleri tamamlayacağız ve ardından yönetmenimiz İstanbul'daki ekibiyle filmi hazırlayacak. Filmimizi, Eylül ayı itibariyle Mannheim, Nürnberg ve Frankfurt festivallerine ve ardından Türkiye'de yapılacak festivallere göndereceğiz. Çok ümitliyiz, mutlaka ödül alabileceğimizi düşünüyoruz."
Sahne başarısını film setinde de gösteren Aylince ile Konservatuvar Öğrencisi Funda Bostanlık da, film kadrosunun iyi bir ekipten oluştuğunu ve izleyen herkesin beğenebileceği bir film çektiklerini belirtti. 

TE(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)