Temel ELCİVAN/DUİSBURG, () - ALMANYA'nın Duisburg kentinde yaşayan ve küçüklüğünden beri müzikle iç içe olan 18 yaşındaki Ahmet Çetinkaya'nın Soma faciasına dair bestelediği şarkı ve buna çektiği klip, büyük ilgi görüyor.
"Müzik benim her şeyim" diyen ve telli ve nefesli 10'na yakın müzik enstrümanı çalabiliğini söyleyen Ahmet Çetinkaya'nın Duisburg'da bir de stüdyosu bulunuyor. Sözü ve bestesi kendisine ait olan yirmiyi aşkın eseri bulunan Ahmet Çetinkaya, "Soma'da yaşanan maden faciasını televizyondan izlerken, içim acıdı ve buraya dair bir eser hazırlamak istedim. Kendisinden zaman zaman yararladığım İbrahim Ardıç ağabeyden düşündüğüm eserin sözlerini yazmasını rica ettim ve o da hemen 'Soma'yı yazıp gönderdi. Ardından aranjörlüğünü ve müziğini ben kendi stüdyomda hazırlayarak okumaya koyuldum" dedi.
Soma adlı eserine bir de klip çekerek sosyal medyadan paylaşan Ahmet Çetinkaya, "Soma, hem sosyal medyada hem de düğün ve farklı programlarda seslendirdiğimde, dinleyiciler tarafından oldukça beğeniyle karşılaşıyor. Bu da beni mutlu ediyor" dedi. Duisburg'da abitur okuyan (12.sınıf) ve üniversiteye de devam etmek istediğini belirten Ahmet Çetinkaya, "Daha önceleri Türk müziğinin bir çok dalından eserler okuyordum, ama bir yıldır ezgi ve ilahi eserleri seslendirmek gibi yeni yeni bir tarzım var. Özellikle gençlerin dinleyebileceği ve sözlerini rahat anlayabileceği, eserleri hazırlamaya gayret ediyorum. Planladığım albüm için sözü ve bestesi bana ait 12 eserim hazır. Albümü, yaz sonrası çıkartmayı planliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI