Hakan AYTAŞ- KÖLN/ -Almanya'da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gönüllüleri, Cumhuriyetçi Halk Platformu Köln Derneği (CHP) adı altında birleşti. Dernek bir yandan Almanya'ya dönük sosyal ve kültürel faaliyetler yürütürken diğer taraftan Türkiye siyasetine yönelik çalışmalar yapacak.

Almanya'nın Köln kentinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gönüllüleri dernek kurdu. Cumhuriyetçi Halk Platformu Köln Derneği (CHP) bir yandan Almanya'ya dönük sosyal ve kültürel faaliyetler yürütürken diğer taraftan Türkiye siyasetine yönelik çalışmalar yapacak. Şu an geçici yönetimin görev yaptığı CHP Derneği, eylül ayında geniş katılımlı bir genel kurulla yeni yönetimini belirleyecek. CHP'nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu belirten Başkan Hüsnü Şahin, özellikle gençlere ve kadınlara yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi. Başkan Şahin, CHP Derneği'nin Almanya'daki yasalar gereği, Türkiye'deki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile organik bir bağının olmadığına da dikkat çekti.

“DERNEĞİMİZE YOĞUN İLGİ VAR”

Köln'de Türklerin yoğun yaşadığı Kalk Semti'nde açılan CHP Derneği'nin bir buçuk yıllık bir çalışmanın eseri olduğunu belirten Hüsnü Şahin şu bilgileri verdi “Derneğimizin amacı demokrasiden, özgürlüklerden yana olan, CHP'ye gönül veren insanları bir araya getirmek. Derneğimiz Alman anayasa ve yasalarına tabi bir tüzel kişilik. Bu çerçevede faaliyet göstereceğiz. Dernek olarak üyelerimizin buradaki demokratik yaşama katılmalarını sağlamak istiyoruz. Derneğimizde ayrıca çocukların ev ödevlerine yardımdan, meslek eğitimi konusuna kadar her alanda çalışma yapacağız. Eğer kendimizi geliştirir ve üye sayımızı arttırabilirsek Alman siyasi partileri de bizi ciddiye alacaklardır. Bunun yanı sıra Türkiye'de özgürlük ve demokrasiden yana olan güçlere destek vereceğiz. Derneğimize yoğun bir ilgi var. Herkesin katkısını bekliyoruz. İsteyenler bize 0221168 39 242 numaralı telefondan ulaşabilirler.”