ALMANYA’nın Bavyera Eyaleti'nde 16 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler nedeniyle belediye meclis üyeliklerine aday olan Türk kökenli adaylar çalışmalarını hızlandırdı. Bazı Türk sivil toplum kuruluşları da Türk asıllı adaylarla toplantılar yaparak, hem adayları tanıttı hem de seçim kuralları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 
Nürnberg DİTİB derneğinin düzenlediği toplantıda bir araya gelen Nürnberg adayları SPD’den Abdurrahman Gümrükçü, Süleyman Yıldırım ve Aynur Kır, CSU’dan İsmail Akpınar ve Ümit Sormaz seçilmeleri halinde neler yapacaklarını anlattı.
OY NASIL VERİLECEK
Harun Önder ve Talha Yıldız oyların nasıl verileceğini anlatarak, iki oy pusulası olduğunu sarı, küçük pusulanın sadece Belediye Başkanı seçimi diğer büyük pusulanın ise belediye meclis üyelerinin seçiminde kullanılacağını belirtti.
EĞİTİM ÖN PLANDA
Toplantıda adaylara çeşitli soruların yanı sıra, Nürnberg’de Türkler için ne yapacakları soruldu. SPD’li ve CSU’lu adaylar müşterek olarak, öncelikle eğitime ağırlık vereceklerini, bireysel değil toplumsal hareket edeceklerini söylediler. Adaylar ayrıca, kendi seviyemizi yükselterek, toplumda yerimizi almalıyız şeklinde konuştular. Dinleyicilerden Mehmet Ali adlı seçmen, adayları desteklediklerini onların da vatandaşlarımızı unutmaması gerektiğini söyleyerek, konut, kreş, işsizlik ve diğer sorunlara eğilmelerini istedi.

TT(SS)