ALMANYA'nın Gelsenkirchen kentinde Türk kuyumcu, gündüz saatlerinde 3 silahlı tarafından soyuldu. Soyguncuların bir evde 2 saatlik operasyonun ardından yakalandığı belirtildi.
Gelsenkirchen'deki Türk esnafın yoğun olarak bulunduğu Bochumer Caddesi'nde bulunan Uğur Kuyumcu'ya Düsseldorf plakalı bir otomobille dün saat 10.40 sıralarında gelen, maskeli ve silahlı 3 kişi tişyeri sahibi Haydar Akgün ve eşi Fatma Akgün'ü etkisiz hale getirerek, 4 kiloya yakın altını alarak kaçtı.
Uğur Kuyumcu ile yan yana Artan Shop adlı ev malzemeleri satan marketi işleten Tohit Artan, soyguncular ile kuyumcudan önce karşılaştığını ve soyguncuların ilk olarak kendisine silah yönelttiklerini anlattı. Artan, şunları anlattı:
"Soyguncuların geldiği sırada dışarıda tezgahta çalışıyordum. Onlarla göz göze geldiğimde, bana silah yönelterek 'Ellerini kaldır' dediler. Sonra hemen kuyumcuya yöneldip dükkana girer girmez, dükkan sahibi Haydar'ı yere yatırdı. Bir yandan polise haber vermeye gayret ettik. Bir yandan da aracın yönünü, masa ve sandalyelerle engellemeye gayret ettik. Kısa zamanda altınları alıp kaçtılar. Korkutan, 100 metre uzaklıkta polisin bulunduğu ve böyle bir işlek caddede, soyguncuların böyle bir olaya cesaret etmelerinden endişe içindeyiz."
POLİS DOKTORA GÖNDERDİ
Soygundan sonra dükkanını kapalı tutan ve bugün de yine polise çağrılan 16 yıllık kuyumcu Haydar Akgün, "Elim ayağım titrer durumda. Dükkanı da ne zaman açarız bilemiyorum" dedi.
Alman gazeteleri soyguncuların bir evde kıstırıldığını, 2 saatlik operasyonun ardından yakalandığı belirtildi. Soyguncuların isimleri açıklanmazken, görgü tanıkların ifadesine göre otuz yaşlarında ve Ukrayna veya Rus vatandaşı olabilecekleri belirtildi.

FOTOĞRAFLI