ALMANYA’da Nürnberg Başkonsolosluğu ile Orta Frakonya Polis Teşkilatı'nın, Nürnberg MÜSİAD Derneği'nde düzenlediği etkinlikte Türk gençlerine, "Polis olun" çağrısı yapıldı.
Toplantıda Başkonsolos Asip Kaya, Nürnberg Polis Müdürü Johan Rast, komiserler Mehmet Başer, Fatih Altun ve görevli diğer polislerin yanı sıra MÜSİAD Başkanı İsmail Satır, Türk gençleri ve aileleri hazır bulundu. Polis Müdürü Johan Rast, yılda 1400 gencin kişinin polis olmak için başvurduğunu, Nürnberg’de 5 bin, Bavyera Eyaleti genelinde ise, 40 bin polisin görev yaptığını belirtirken gençleri polis olmaya davet etti.
Başkonsolos Asip Kaya, polislik gibi toplumda saygınlığı olan çeşitli mesleklere ilgi gösterilmesi gerektiğini anlattı. Komiser rütbesi ile görev yapan Fatih Altun ile Mehmet Başer,polislik mesleğini sevdiklerini Türk gençlerine kapılarının açık olduğunu söyledi. Toplantıda Nadine Kaieser-Reichelt ile Alexander Semeniuk polis olmanın şartlarını projeksiyon eşliğinde anlattı. Polislik mesleğine ilgi duyanlar 0911/ 75905–236 numaralı telefondan bilgi alabilecek.

TT(AÖ/İD)