ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde (NRW) 2013 Sağlık Ödülü 46 yaşındaki Eczacı Dr. Metin Bağlı'ya verildi. Bağlı ödüle, Almanca bilmeyen Türk hastalar için geliştirdiği ve ilaçların üzerine yapıştırılan kısa bilgi etiketlerinden ötürü layık görüldü.
Köln'de 13 yıldır eczacılık yapan Metin Bağlı'ya ödülünü Eyalet Sağlık Bakanı Barbara Steffens verdi. Eyalet Sağlık Bakanlığı, Bağlı'nın projesini 'Önemli ve örnek alınmaya değer' olarak nitelendirdi. Eczacı Metin Bağlı bazı hastaların dil sorunu ile karşılaştığını  görünce buna çözümler aramaya başladı. Çözüm olarak, kurduğu bilgi bankasına eczanedeki ilaçlarla ilgili Türkçe kısa bilgiler yükledi.
HASTALAR MEMNUN
Bu bilgiler arasında ilacı yazan doktorun adı, ilacın hangi hastalıklarda kullanıldığı, nasıl kullanılacağı, kullanma süresi, aç mı tok mu alınacağı ve koruma koşulları yer alıyor. Almanca bilmeyen Türk bir hasta geldiğinde Metin Bağlı bu bilgi etiketlerini bastırarak ilacın üzerine yapıştırıyor. Böylece hastanın ilacı yanlış kullanması önleniyor. Söz konusu bilgi bankasını oluşturmak için yaklaşık 4 yıl uğraştığını belirten Eczacı Dr. Metin Bağlı, "Böyle bir ödül aldığım için mutluyum. Ödül, yapacağım benzer projeler için motivasyon oldu. Hastalar bu hizmetten çok memnun kalıyorlar" diye konuştu. Bağlı'nın projesi, geçen yıl da NRW Eyalet Eczacılar Birliği tarafından ödüle layık görülmüştü.