ALMANYA'nın Bremen kentinde trenin altında kalan Kayserili 65 yaşındaki Mustafa Çolak yaşamını yitirdi.
Olay geçen salı günü Bremen Nord'da akşam saatlerinde meydana geldi. Eyüp Sultan Bahçe Camisinde ikindi namazını kılan 4 çocuk babası Mustafa Çolak, camiye bir kilometre uzaklıktaki evine gitmek için bisikletine binerek yola çıktı. Hammersbecker caddesi üzerinde hemzemin geçidine gelen Çolak, bariyerlerin inmesine ve kırmızı ışığın yanmasına rağmen, bariyerlerin arasından geçerek karşı yola ulaşmak istedi. Ancak bu sırada sol taraftan gelen treni fark etmeyen Mustafa Çolak, trenin çarpmasıyla ağır yaralandı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerinin çabası yetersiz kaldı. Yapılan küçük bir hata bir gurbetçimisin canına mal oldu.
BARİYERLER YETERSİZ
Mustafa Çolak'ın 40 yıllık arkadaşı olan Davut Kösten, olay yerinde görgü tanıklarının ifadelerine göre olayı anlattı. Kazanın hemzemin geçitte meydana geldiğini anlatan Kösten, "Rahmetli çok iyi bir insandı. 6 ay önce de eşini kaybetmişti. Bu cadde üzerinde tren geçerken bariyerler iner. Ancak bariyerler arasında bir boşluk var. Rahmetlide bu bariyerlerin arasından sıyrılıp karşıya geçmek istemiş. Ancak soldan gelen treni fark etmemiş. Treni gördüğünde ise iş işten geçmiş" diyerek olayı anlattı.
ÖLÜM YOLU
Eyüp Sultan Bahçe Camisi Başkanı Harun Sapmaz, şimdiye kadar aynı yerde 3'ü Türk 4 kişinin tren altında kalarak yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Hemzemin geçidinin camiye de yakın olduğunu vurgulayan Sapmaz, "Orası adeta ölüm yolu. Şimdiye kadar 4 kişi tren altında kalarak öldü. Bunlardan dördü Türkdü.Tren geçerken bariyerler iniyor ama, bariyerler arasında insanların geçebileceği kadar boşluk bulunuyor. İnsanlarda fırsat bulursa bu boşluktan geçmeye çalışıyor. Buradan çocuklarda kaçabilir. Biz oranın düzeltilmesi için girişimlere başladık. Bir avukat tutup olayın hukuksal boyutuna bakaçağız. Daha sonrada imza toplayıp gerekli yerlere müracaat edeceğiz. O geçitte başka insanlar ölmezsin" dedi.
TÜRK GENCİ TRAFİK KAZASINDA HAYATINI YİTİRDİ
Aşağı Saksonya Eyaletine bağlı Hannover yakınlarındaki Rodenberg kentinde de önceki gün meydana gelen trafik kazasında 16 yaşındaki Türk genci Kerem Korkmazyiğit hayatını yitirdi. Ehliyeti olmadığı belirtilen Kerem Korkmazyiğit'in 442 nolu kara yolunda kullandığı otomobilin yol kenarındaki ağaca çarptığı, talihsiz gencin olay yerinde hayatını yitirdiği öğrenildi. Genç yaşta hayatını yitiren Kerem Korkmazyiğit'in Pazartesi günü Hannover Müslüman mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.