ALMANYA'nın Wesel kentinde düzenlenen geleneksel Trabzonlular gecesine, Karadenizliler yoğun ilgi gösterdi.
Duisburg'ta faaliyet gösteren Duisburg Trabzonlular Derneği, 18'inci Geleneksel Trabzonlular Gecesi'ni dün akşam Wesel kentinde gerçekleştirdi. Her yıl 25 Aralık'ta gerçekleştirilen ve Almanya'da yaşayan Karadenizliler’den yoğun ilgi gören Trabzonlular gecesine dün de, farklı kentlerden yaklaşık 1500 kişi katıldı. Gecede sahneye dev Atatürk posteri, Türk bayrağı ve Trabzonspor'un kulüp bayrağı asılırken, salonda bulunanlar toplu halde İstiklal Marşı'nı okudu. Duisburg Trabzonlular Derneği Başkanı Erdal Osmançelebioğlu, şöyle dedi:
"Avrupa'nın farklı kentlerinden gelerek, Trabzonlular'ın birlik ve beraberliklerini göstermektesiniz. Her yıl geleneksel olarak kutladığımız gecemizi katılımlarınızla, en büyük yöresel etkinlik durumuna taşıdınız. Sayenizde Trabzon'un kalbi, burada atıyor.Bundan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum."
Geceye davetli olarak katılan ve birer selamlama konuşması yapan Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür ve Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Duisburg Trabzonlular Derneği'nin yıllardır Almanya'da Türk kültürünün tanıtılmasına, önemli katkı sağladığının altını çizerek, dernek yöneticilerini kutladı.
Konuşmaların ardından dernek yöneticileri, derneğe katkı sunan sponsor şirket temsilcileri, medya mensupları, başarılı işadamları, sporcu ve öğrencilere birer teşekkür plaketi verdi.
Gecenin eğlence bölümüne geçildiğinde kemençe neredeyse hiç susmadı.Karadenizli sanatçı Sinan Yılmaz, İlknur Yakupoğlu, kemençe ustası Muhammet Yakupoğlu ve Hakan Yıldırım'ın sahne aldığı gece de Karadenizliler, bol bol horon tepti. Karadeniz folklör grupların gösterisi ve usta tulumcu Mahmut Turan, salonda bulunanları coşturdu.