ALMANYA'nın Köln kentinde geçen yıl kasım ayında eşi, 30 yaşındaki Hümeyra'yı tabancayla öldürdükten sonra cesedini Ren Nehri kıyısına atan 34 yaşındaki Gürkan S.'ye 10 yıl hapis cezası verildi.
Köln Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada savcı, sanık Gürkan S. cinayeti tasarlamadan işlediği için 11 yıl hapis cezası istedi. Mahkeme sanığın samimi itiraflarını da göz önünde bulundurarak 10 yıl hapis cezasına karar verdi. Alman Ceza İnfaz Yasası'na göre, cezasının 3'te 2'sini yatan zanlı yaklaşık 7 yıl sonra cezaevinden çıkacak.
Geçen kasım ayında Köln'ün Niehl Semti'nde bir gemi kaptanının ihbarı üzerine Ren Nehri kenarında kadın cesedi bulundu. 1'i sağ kulağından olmak üzere 2 kurşunla öldürülen ve ağzından, burnundan kan gelen kadının Hümeyra S. olduğu tespit edildi. Araştırma yapan polis, Hümeyra S.'in eşi Gürkan'ın 2 çocuğunu da alarak Türkiye'ye gittiğini tespit etti. Alman polisi, şüpheli eş için uluslararası yakalama kararı çıkarttı. Gürkan S., Ankara'dan uçakla Köln Bonn Havalimanı'na geldiği sırada gözaltına alındı ve tutuklandı. Mahkemede sanığın Türkiye'ye nasıl kaçtığının detayları da ortaya çıktı. Gürkan S.'nin, cinayeti işledikten sonra Porsche marka otomobiliyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye oradan uçakla Türkiye'ye gittiği belirtildi.