ALMANYA'nın Köln kentinde 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezi (BFmF) Müslüman ailelerin eğitimlerine katkısından ötürü 'Eğitim fikri' ödülüne layık görüldü.
Düzenlenen ödül törenine Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Essen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ursula Boss- Nünning ve veliler katıldı. Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı ve Vodafone Vakfı’nın işbirliği ile yürüten 'Almanya- Fikirler Ülkesi İnisiyatifi' Federal Almanya Eğitim Bakanı Prof.Dr. Johanna Wanka himayesinde yapılıyor. Veliler Alman eğitim sistemi hakkında bilgilendiriliyor, eğitim ile ilgili sorunlarda tecrübelerini paylaşıyor.
Projede çocuk bakımı, ev ödevlerine yardım, ailelerin eğitimi konusunda fikir alışverişi gibi konular Almanca, Türkçe ve Arapça olarak gerçekleştiriliyor. Almanya Fikirler Ülkesi İnisiyatifi temsilcisi Selda Sağdıç'ın BfmF Başkanı Erika Theissen'e ödülünü taktim ettiği törende konuşan Başkonsolos Hüseyin Emre Engin, ilklere imza atan derneği kutlayarak, çocuk eğitimi konusunda bir yıl boyunca kursa katılan babalara sertifikalarını verdi.