ALMANYA’nın Baden Württemberg Eyaleti'ndeki Crailsheim kentindeki görülen bir para aklama davasının izleri Türkiye’ye kadar uzandı.
Hohenloher Tagblatt gazetesinin haberine göre, 74 yaşındaki bir emekli kadının para aklama davasında ilginç detaylar ortaya çıktı. Telefonda kendini 'Bayan Rosenberg' olarak tanıtan kimliği belirlenemeyen bir kadın, yaşlı kadına para ikramiyesi kazandığını söyleyip, paranın transferi için Münih ve Freising’de iki bankada hesap açtırması gerektiğini söyledi. Kadın, söylenenleri yapan yaşlı kadından, banka kartı ve şifre yazılı belgeleri kendilerine ulaştırmasını istedi. Polis, kimliği belirlenemeyen kişiler, kadının açtırdığı hesaba son gelen 6 bin 500 Euro’nun dolandırıcılık ve şantajdan parası olduğunun tahmin edildiğini belirtti. Paranın karttla Türkiye’den değişik ATM'lerden  çekildiği saptandı. Duruşmada tanık olarak dinlenen bir polis memuru, "Bu işte eğitimli, işini ehli ve Türkiye’deki çağrı merkezlerinden telefon eden dolandırıcılar söz konusu" dedi.
Schwaebisch Hall civarında bu tür sistemle yapılan 3 dolandırıcılık davası daha polisçe saptandığı açıklandı. Dava sonunda yaşlı kadının masumca dolandırıcılıkta kullanıldığını düşünen yargıç, kadına iki kez aynı hataya düştüğü için sadece 2 bin Euro para cezası verdi.