Almanya'nın Bielefeld kentinde Alman polisinin biber gazı sıktığı ve şiddet uyguladığı iddia edilen Taner Demirçivi adlı Türk öldü.
AYRILDIĞI EŞİ İLE TARTIŞTI, KOMŞULAR POLİS ÇAĞIRDI
Alman medyasına yansıyan görgü tanıklarının ifadesine göre, önceki gün meydana gelen olayda Taner Demirçivi bir süre önce ayrıldığı eşinin evine gelerek tartıştı.
Gürültüden rahatsız olan komşuların şikayet etmesi sonucu eve gelen polis ekibi Demirçivi'nin bulunduğu daireye çıktı.
POLİSLERE 'GİDİN' DEDİ, ARBEDE ÇIKTI
Kapıya polisleri açan Taner Demirçivi'nin herhangi bir problem olmadığını ifade ettiği ve polislerden gitmelerini istediği ancak polislerin gitmeyeceklerini belirtmesi üzerine kapıyı kapatmaya çalışırken arbede yaşandı.
POLİS YUMRUK ATTI, BİBER GAZI SIKTI
Yaşanan arbedede polis, Taner Demirçivi'ye yumruk attı, diğer polis de biber gazı kullandı.
ELLERİNDEN VE AYAKLARINDAN KELEPÇELENDİ, FENALAŞARAK HAYATINI KAYBETTİ
Ellerinden ve ayaklarından kelepçelenen Taner Demirçivi, apartman dışına çıkartıldığında fenalaştı ve hayatını kaybetti.
DETAYLI OTOPSİ YAPILACAK
Demirçivi'ye yapılan ilk otopsi sonuçunda ölüm nedeni tam tespit edilemezken detaylı otopsi raporu bekleniyor.
AYRI YAŞADIĞI EŞİ, POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Taner Demirçivi'nin, ayrı yaşadığı eşinin polislerden şikayetçi olduğu bildirildi.

ALMANYA'DA BİR TÜRK DAHA POLİS MAĞDURU
Hannover'de yaşayan ve Alman vatandaşlığı bulunan Burhan Aydın (23) da polisin şiddetiyle karşılaştığını bildirdi.
Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta önce annesinin bir trafik kazasına karıştığını haber aldığını ve nişanlısıyla beraber kaza mahalline gittiğini belirterek, "Annem Almancasının zayıf olması ve bir de kaza sonrası yaşadığı şok nedeniyle kendisini tam olarak ifade edememiş. Annemi araç içersinde ağlarken gördüm. Polisler orada bağırarak konuşuyorlardı onlara anneme bağırarak konuşmamalarını söyledim." dedi.
"BENİ ASFALTIN ÜZERİNE YATIRDI, AYAKLARIYLA ÜZERİME BASTI
Polislerin kendisine Almanca olarak "defol" diye karşılık verdiğini iddia eden Aydın, şunları ifade etti:
"Ardından üzerime yürüyüp kolumdan tutarak beni itelediler. Ben de yaptıklarını videoya çekmek istedim. Bu sefer 5 polis üzerime gelerek kimliğimi istedi. Bende işyerinden aceleyle çıktığım için kimliğimi işyerinde unuttuğumu ama hemen gidip getirebileceğini ifade ettim. Bunun üzerine iki polis eldivenlerini giyip şiddet kullanarak beni asfaltın üzerine yatırdı ve ayaklarıyla üzerime basarak, bir yandan da küfürlü sözler kullanarak beni kelepçeledi.
Çevredeki insanlar polislere, yaptıklarının doğru olmadığını şiddet kullanarak kelepçe takmalarının yanlış olduğunu belirtti. Ancak, polisler kalabalıktan gelen itirazlara rağmen beni kelepçeli halde arabaya bindirerek karakola götürdü. Delil olması için çektiğim video görüntülerinin bulunduğu telefonumu yere yatırılmadan önce nişanlıma verdim ancak polisler nişanlımın elinden çekerek ve benim hakkımda küfürlü sözler kullanarak telefonumu haksız yere el koydu. Daha sonra beni nezarete götürüp bir odaya aldılar."
Kimliğinin getirilmesinin ardından serbest bırakıldığını anlatan Aydın, olayın görüntülerinin bulunduğu telefonununu hala kendisine teslim edilmediğini belirtti.
Aydın olaya ilişkin savcılığa şikayette bulunduğunu sözlerine ekledi.