ALMANYA Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, geçtiğimiz yıl selden zarar gören Deggendorf ve civarını ziyaret etti. Sel felaketi sonrası bölgeyi ziyaret edip, "Gelecek yıl tekrar gelip, yeniden inşa çalışmalarını kontrol edeceğim" diyen Gauck, bu sözünü tutmuş oldu.
Deggendorf’u hayat arkadaşı Daniela Schadt ile birlikte ziyaret eden Gauck, eski belediye sarayında onuruna düzenlenen toplantıda, Türkler'le de görüştü.
Gauck, geçtiğimiz yıl selden zarar gören DİTİB Deggendorf Selimiye Camisi din görevlisi Mustafa Bilici, Diyalog Sorumlusu Cem Yasinoğlu, Kadınlar Kolu Başkanı Serap Çınar, Gençlik Kolu Başkanı Ersin Özer ve yönetim kurulundan Osman Karabacak ve Mustafa Yüksel’le bir araya geldi. Cem Yasinoğlu, Gauck’a caminin son durumu hakkında bilgi verdi. Yasinoğlu, Gauck’a bir proje kapsamında hazırladığı ilk nesil Türklerle ilgili bir belgesel filmin DVD’sini hediye etti.
Geçiğimiz yıl meydana gelen sel felaketi sonrası 150 ev tamamen yıkılmak zorunda kalmış, Deggendorf Selimiye Camisi sular altında kalmıştı.

FOTOĞRAFLI