TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'ya yapılan terbiyesizlik sonrası Almanya Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı.
Bahçekapılı Almanya'da kaldığı otelin lobisinde pasaportunu çaldırmış, bunun üzerine büyükelçiliğe gidip geçici pasaport çıkartmıştı. Ancak Alman polisi tarafından havaalanı karakolunda 45 dakika boyunca alıkonulan Bahçekapılı, kötü muameleye maruz kaldığını dile getirmişti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Ayşenur hanım Almanya seyahatinde çantası çalınıyor. Kendisi gidiyor büyükelçilikten geçici pasaportalıyor ve havalimanında kendisine geçiş izni verilmiyor. Havalimanında kim olduğunu söylemesine rağmen kendisini bekletiyorlar. Sen gidiyorsun teröristi alıyorsun, TBMM meclis başkan yardımcımı bekletiyorsun" demişti. 
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürmüştü:
"Şimdi bunlara da aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra diyorlar Erdoğan diktatör! bir defa oradaki bütün personele gereğini yapmadığın müddetçe Türkiye buna misliyle mukabele etmek durumundadır.
50 dereden su getirirler bilirim. İşte teröristler orada cirit atıyor. Bu terör örgütü mensuplarını neden ülkenizde barındırıyorsunuz. İster göndersinler ister göndermesinler bizde gerekeni yapacak.
Elin oğlu burnumuzun dibinde operasyon yaparken bize yerinizden sakın kımıldamayın diyenleri, bize bu vatanı çok görenlere buraları dar ederiz. Yok böyle bir şey. Bu milleti siyasi ekonomik sosyal kültürel özgürlüğünden vazgeçirmek isteyenlere meydanı boş bırakmayacağız. Herkes böyle davranırsa Türkiye bir yıla kalmaz yepyeni bir kılığa bürünür. Bu çarkı hep birlikte hızlandıralım"