ALMANYA’nın Münih kentinde yayınlanan Abendzeitung gazetesi Almanlar'ın evlilikleri konusunda rakamları içeren rapor yayınladı. Rapora göre, yabancılarla evli Alman kadınların ilk tercihi Türk erkekleri olurken, bunu İtalyanlar, Amerikalılar ve Avusturyalılar izliyor. Alman erkekleri ise sırasıyla Polonyalı, Türk ve Rus kadınları tercih ediyorlar. 35 milyon evli çiftin bulunduğu Almanya’da ortalama evlilik yaşı erkeklerde 33, kadınlarda 30 olarak saptanmış. Her üç evlilikten biri boşanma ile sonuçlanırken, boşanmalar ortalama olarak 14 yıl sonra gerçekleşiyor.
CİNSEL İLİŞKİ ZAMANLA AZALIYOR
Evli çiftlerin 4'te 1'i eşinin akıllı telefonunu olası evlilik dışı ilişki şüphesiyle kontrol ediyor. Her 9 evlilikten 1'inde 'horlamak' evliliği bitiren nedenlerin başında geliyor. Her 4 çiftten 1'i evlilik sonrası soyadını değiştirmiyor. 40-50 yaş arası evlilerin 1/10'u artık seks yapmadıklarını açıklarken, 50-60 yaş gurubunda bu oran yüzde yirmilere yükseliyor. Çiftlerin en fazla tartıştıkları konular sırasıyla dağınıklık, fazla titizlik, çiftlerin anne babaları, para, ev içindeki görev dağılımı, çocuk eğitimi, işe fazla zaman ayırma, boş zamanları beraber veya ayrı ayrı değerlendirme.
ERKEKLER ÜÇ, KADINLAR İKİ KEZ
Evlilikte erkekler, eşlerine ortalama olarak günde 3 kez yalan söylerken, kadınlar eşlerine günde 2 kez yalan söylüyor. Erkekler genelde "Ben fazla içkili değilim", kadınlar da, "Bu o kadar pahalı değil" yalanını söylüyor. Almanya’da eşleri aldatma olayı en çok Saarland eyaletinde olurken, Hessen’de bunun yarısı ve Berlin’de 4'te 1'i oluyor. Almanya’da her 5 cinayetten 1'i evlilik veya beraber yaşamda gerçekleşiyor. 2011’de öldürülen 313 kadının her ikisinden biri kocası veya erkek arkadaşı tarafından öldürüldü. Cinayet kurbanı 349 erkeğin ise sadece yüzde 7’si eşi veya kadın arkadaşı tarafından öldürüldü.