ALMANYA eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un 2010 yılında iki Almanya’nın birleşme gününde söylediği "İslam Almanya’ya ait" sözlerine karşılık, Almanlar'ın bu görüşte olmadığı belirtildi.
Forsa Araştırma Şirketi tarafından Stern Dergisi için yapılan araştırmaya göre, Almanlar'ın yarısından fazlası, İslamiyet'in Almanya’ya ait olmadığını düşünüyor. Araştırma sonuçlarına göre, halkın yüzde 52’si Wulff gibi düşünmüyor. İslam’ın Almanya’ya ait olmadığı düşüncesi, yaş grupları ve siyasi görüşlere göre farklılık gösteriyor. 14-29 yaş aralığında olanların yüzde 61’i, "İslam, Almanya’nın bir parçası" görüşünü savunurken, Yeşiller Partisi üyelerinin yüzde 69’u aynı görüşü savunuyor.
Almanya için Alternatif Partisi (AFD) sempatizanlarının yüzde 82 gibi büyük bir çoğunluğu, Almanya ile İslam’ı bağdaştıramazken, Almanya’nın doğusundakilerin yüzde 69’u, ortaokul mezunlarının yüzde 63’ü, 60 yaş üzeri Almanların yüzde 61’i, Hıristiyan Birlik Partilerinin CDU-CSU yüzde yüzde 60’ı ve Sol Partililerin de yüzde 51’i İslam’ın Almanya’ya ait olmadığını düşünüyor.