ALMANYA'da üretici firmalarının fiyat anlaşmalarıyla halka yüksek fiyatla ürün satmasına yeni bir halka daha eklenmek üzere oldukları belirtildi.
Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, yatak üreticileri de kartel oluşturarak yüksek fiyat politikası uyguladı. Federal Kartel Dairesi 2011 yılından bu tarafa yatak üreticisi firmaları izleyerek delil topladı. Bayilere baskı yaparak pahalıya ürün satmaya zorladığı belirtilen yatak üreticisi firmalarla görüşmelerin sürdüğü, bazılarının anlaşma yolu aradığı belirtildi. Belirlenen fiyatların altında ürün satma yoluna giden bayilere mal vermemekle tehdit ettiği belirtilen firmalara, Federal Kartel Dairesi'nin Ağustos ayı sounlarına doğru yüksek miktarda para cezası kesmesi bekleniyor.
Almanya'da Federal Kartel Dairesi Ocak ayı içerisinde kartel oluşturan, aralarında Bitburger, Krombacher, Veltins, Warsteiner gibi önde gelen bira üreticilerine 106.5 milyon Euro ceza kesmişti. Kısa süre önce 21 sucuk ve jambon üreticisi firmaya ve üst düzey yöneticilerine toplam 338 milyon euro para cezası vermişti. Aynı şekilde 2013 yılında patates üreticileri, 2012 yılında da çikolata, 2011'de kahve firmalarına Federal Kartel Dairesi tarafından ceza verilmişti.