ALMAN ressam Sabina Wörner'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hazırladığı ve içinde Lale Akgün'ün de bulunduğu 12 kadın portresinin yer aldığı resim sergisi açıldı.
Köln Yüksek Eyalet Mahkemesi'ndeki (Oberlandesgericht) Garden of Transformations isimli serginin açılışına eski Federal Milletvekili Lale Akgün'ün yanı sıra Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ile eşi Meral Engin de katıldı. 25 Mart tarihine kadar gezilebilecek serginin açılış töreninde konuşan Lale Akgün, "Ressam Wörner'in değişik millet ve kültürlerden kadınların resimlerini yaparak sergilemesi güzel bir şey. Bu sergiyle bir Alman ressamın Türk kadınını nasıl algıladığı ortaya çıkıyor" dedi.
Başkonsolos Hüseyin Emre Engin ise "Değerli bir kadın siyasetçimizin böyle bir kültürel etkinliğin içinde yer alması bizi memnun etti. Türk insanının güler yüzünü Alman toplumuyla paylaşmamıza izin veren bu etkinlik içinde Lale hanım da yer aldığı için onu tebrik ediyorum. Burada bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Serginin yapıldığı tarihi mahkeme binasının salonunundaki açılışta ayrıca çeşitli müzik grupları sahne aldı.

MZ(SS) (FOTOĞRAFLI)