ALMANYA'nın Köln kentinde bir kavgaya karıştığı iddiasıyla gazetelerde fotoğrafı yayınlanan 25 yaşındaki Şükrü D., zor durumda kaldı.
Köln kentinde 20 Ekim gecesi 2'si kadın 4 kişilik grup, 5 kişilik başka bir grup tarafından saldırısına uğradı. Kavgada 1 kişi ağır yaralandı. Olaydan 2 ay sonra Köln polisi, bu kişiyi yaraladığı iddia edilen şüphelinin fotoğrafını basına dağıtarak arandığını bildirdi. Fotoğraf, çok sayıda gazete ve internet sitesinde yayınlandı. Şükrü D., polise giderek fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu ancak olayla ilgisinin bulunmadığını söyledi. Polis, Şükrü D.'nin ad ve adresini alarak başka bir işlem yapmadan serbest bıraktı. Ancak, Şükrü D. gazetelerde yayınlanan haberlerden ötürü hakaret ve tehditlere maruz kaldığını zor günler yaşadığını söyledi. Bir firmada işçi olarak çalışan Şükrü D., şunları anlattı "Gazetelerden okuduğuma göre beni 2'si kadın 4 kişiyi dövmek ve 1'ini yerde tekmelemekle suçluyorlar. Ben kesinlikle böyle bir şey yapmadım. Şoktayım. Ben işteyken annem beni arayarak gazetelerde fotoğrafımın olduğunu söyledi. Şefimden izin alıp polise gittim. Hiçbir işlem yapmadılar. 20 Ekim'de ben kız arkadaşlarımla evdeydim. Arkadaşlarım evde olduğuma şahitler."
"GÖZÜMÜZE UYKU GİRMİYOR"
Anne Nazmiye A. ise, avukatlarının olayla ilgilendiğini, günlerden bu yana gözlerine  uyku girmediğini söyledi. Nazmiye A, şöyle konuştu:
"Türkiye'deki akrabalarımız bile duymuş. Oğlum işinde, gücünde olan kendi halinde biridir. Böyle bir olayda isminin geçmesi bizi üzdü."
Olayda polisin basına dağıttığı fotoğrafın bir güvenlik kamerasından değil, internetteki bir paylaşım sitesinden alındığı iddia edildi. Bu fotoğrafa ulaşan polisin neden Şükrü D.'nin ismini ve adresini tespit edemeyip fotoğrafı basına dağıtarak yardım istediği anlaşılamadı. 
  HA(AÖ/İD)