ALMANYA'da çoğunluğunu Türk gençlerinin oluşturduğu Black Jackets (Kara Ceketliler) adlı gurubun üyelerinin ev ve iş yerlerine polis baskın düzenledi. Sabahın erken saatlerinde yapılan baskında 160 polis görev aldı. Grubun Türk liderleri gözaltına alındı.
Çoğunluğu Türk gençlerinden oluşan Rockçı gençlerin grubu Black Jackets üyelerinin Münih kentindeki ev ve iş yerlerinde polis arama yaptı. Aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu 160 polisin katıldığı baskın sabahın erken saatlerinde yapıldı. Grup üyelerinin sürekli toplandıkları 'Shisbar Lounge' adlı nargile salonu da arama yapılan yerler arasındaydı.
Polis, grubun Türk başkanını, 23, 24 ve 25 yaşlarında üç Türk'ü, 25 yaşında bir Afgan'ı ve 31 yaşında bir Alman’ı gözaltına aldı. Sabıkalı olan bu kişiler daha sonra uyuşturucu ve silah bulundurmak ve yaralama suçlarından tutuklandı. Aramalarda üç kilo marihuana, 125 gram kokain olduğu sanılan beyaz toz ele geçirildi. Geçtiğimiz ay başkanın kız arkadaşının evinde yapılan aramada akrep denilen otomatik silah ele geçirilmişti.
Black Jackets Grubu'nu, 1985 yılında Baden Württemberg Eyaleti'ndeki Giengen an der Brenz kentinde Türk gençleri kendilerini yabancı düşmanlığına karşı savunmak üzere kurmuşlardı. Grubun Almanya çapında 5 bin üyesinin olduğu sanılıyor.

Aİ(SS)