ALMANYA'da oturan Habip Şahin, Gençlik Dairesi tarafından 'abartılı sevdiği' gerekçesiyle elinden alınan 2 çocuğunun kendisine verilmesi içinyardım beklediğini söyledi. Şahin, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in görevine gelmesi ardından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na sorununun çözümü için talimat verdiğini hatırlatan Şahin, sonuç alınmasını istedi.
Bornheim kentinde oturan Habip Şahin'in iki çocuğu, Alman Gençlik Dairesi tarafından elinden alındı. Bu konudaki haberlerin yayınlanması ardından Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan konuyla ilgilenmelerini istedi. İşler'in bu talimatı, 1.5 ay önce gazetelerde "İşler'in ilk icraatı gurbetçi aile için" başlığı ile yayınlandı. Habip Şahin, aradan geçen sürede yetkililerin sorunu ile yeterince ilgilenmediklerini ileri sürdü. Şahin şunları söyledi:
"Sayın Emrullah İşler'in devreye girdiğini gazetelerden okudum. Daha sonra beni Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç aradı. Benimle ilgileneceklerini söyledi. Emrullah İşler'in selamını iletti. Aradan bir süre geçti. Kimse aramayınca beni aradıkları numarayı aradım. Kemal Yurtnaç bey, 'Sürekli yurt dışında oluyorum. Bu yüzden sizi bir arkadaşa yönlendireceğim' dedi. Beni Ünal Koyuncu'ya yönlendirdi. Ünal bey ile bir durum değerlendirmesi yaptık. 2-3 hafta geçti. Bir haber alamadım. Kendisini aradığımda, Köln Konsolosluğu'na gerekli bilgileri verdiğini söyledi. Konsolosluğun benimle irtibata geçeceğini söyledi. Sonuçta bana bir umut verdiler. Sadece çocuklarımı istiyorum. Güvenmiştim ve o yardımı bekliyordum. Köln Konsolosluğu'ndan beni kimse aramadı. Konsolosluğu aradım. Onlar da ellerinde öyle bir bilgi ve Ankara'dan gelmiş yazı olmadığını ve gerekli araştırmayı yapıp döneceklerini söylediler. Ama onlardan da bir daha haber alamadım. Ünal Koyuncu'ya ulaşamıyorum. Sekreteri, beni arayacağını söylüyor ama kimse aramıyor."
ÇOCUKLAR NEDEN ALINMIŞTI?
Şahin ailesinde anne S. Şahin 1.5 yıl önce psikolojik sorunlar yaşadı. Habip Şahin tedavi olması için eşine baskı yapınca anne S. Şahin çocukları 8 yaşındakiDevran ile 4 yaşındaki Büşra'yı yanına alarak evden ayrıldı. Habip Şahin polise ve Gençlik Dairesi'ne başvurarak yardım istedi. Polis, anne ve 2 çocuğu 1 ay sonra buldu. Çocuklar bakım yurduna yerleştirildi, anne ise kliniğe yatırıldı. Çocukların kendisine verilmesini isteyen  Habip Şahin, Gençlik Dairesi'ne karşı Bonn Yerel Mahkemesi'nde dava açtı. Bonn Yerel Mahkemesi'nde görülen davada bilirkişi, baba Habip Şahin'in çocuklarına gösterdiği sevginin abartılı olduğu ve disiplinsiz davrandığı yönünde rapor verdi. Bilirkişi, Habip Şahin'in çocuk yetiştirecek olgunlukta olmadığını bildirirken mahkeme, çocukları babaya vermedi.