ALMAN medyası, Türkiye'de Berkin Elvan için yapılan protesto gösterilerine geniş yer verdi. Gösteriler, çok sayıda fotoğraf ve görüntüyle servis edildi. 
Alman medyasında Türkiye'de yeni protesto dalgası, başladığı ifade edilirken şöyle denimoi:
* Bild: 15 yaşındaki genç 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Berkin Elvan sadece ekmek almak istiyordu, şimdi öldü. Böylece Gezi protestolarında ölenlerin sayısı, 1'i polis olmak üzere, 8'e yükseldi. Gencin ölümü İstanbul, Ankara ve İzmir'de yeni protestoları başlattı.
* Spiegel Online: Berkin Elvan sadece ekmek almak istiyordu. Gezi protestolarıyla bir ilgisi yoktu. Kafasına bir gaz kapsülü geldi. 9 ay komada kaldı ve 15 yaşında yaşamını yitirdi. Devlet soruşturmayı reddediyor ve polisleri koruyor.
* Die Welt: Berkin Elvan adlı genç, 269 gün komadan sonra öldü. Şimdi protestolar yeniden alevlendi. Gencin ölümü bir çok kentte İslamcı- tutucu hükümete karşı protestoları ateşledi. Göstericinin ölümü İstanbul'daki öfkeyi arttırdı.
* Der Tagesspiegel: Berkin Elvan ismi Gezi protestolarında polis şiddetinin bir sembolü. Onun ölümü metropollarda yeni protestoları ve çatışmaları başlattı. Muhalefetin beyanına göre polis, Elvan'a 25 metreden gaz kapsülü sıktı. Hedef gözeterek yapılan ve yasak olan bu tür atışlar daha öncede gösterilerde gözlenmişti.
* N-tv: Türk polisi gösterilerde onlarca kişiyi gözaltına aldı. İstanbul'da 11, Samsun'da 20 kişi gözaltına alındı. Diğer şehirlerde de gözaltılar var. 
* Express: Türkiye'de polis ile göstericiler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Polis kendilerine havai fişek atan insanların üzerine basınçlı suyla gitti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HA(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)