IRAK'ta El Vataniye İhtilafı Başkanı Eyad Allavi Hükümeti kurma çalışmalarının devam ettiğini belirterek siyasi gruplarla müzakerelerde bulunduklarını açıkladı. Allavi’ye göre tüm siyasi kitleler Nuri Maliki’nin üçüncü dönem için başbakan olmaması konusunda hemfikir.
Şimdiye kadar her hangi bir koalisyonun kurulmadığını belirten Allavi, "Yeni hükümetin kurulması için siyasi kitlelerarası müzakereler yapılmakta" dedi. Müzakereler yoluyla sahip oldukları bilginin tüm siyasi kitleleri Nuri Maliki’nin yeniden başbakan olmaması üzerinde anlaştığı yönünde olduğunu belirten El Vataniye İtilafı Başkanı Eyad Allavi, El Sadr ile El Muvatın kitlesinin El Vatani İtilafını yeniden canlandırdığını ancak Ulusal İttifak’ın yeniden yapılandırılmasının zor olduğunu buna kitlelerin Kanun Devleti ile diğer kitleler arasındaki sorunların neden olduğunu belirtti.
Erbil-Necef müzakerelerine katılan tüm kitlelerin Nuri Maliki’nin görevini bırakmasını istediğini hatırlatan Eyad Allavi, "Irak’ın yeniden yapılandırılması için gerçek bir şekilde ulusal birlik hükümeti kurulmalı" dedi.

AHM(AÖ/İD)