ALMANYA'nın Köln kentindeki Pulheim semtinde yaşayan lösemi hastası Ali Öztürk (47) için düzenlenen doku tipleme kampanyasına yoğun katılım oldu.
Alman Kemik İliği Bankası'nın (DKMS) Öztürk ailesiyle birlikte Geschwister-School-Gymnasium'da düzenlediği kampanyaya Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ile eşi Meral Engin de katılarak destek verdiler. Başkonsolos Engin, şöyle dedi:
"DKMS öncülüğünde Pulheim belediyesi ile birlikte kampanyaya destek vermek için buradayız. Halkımızdan bizi sevindiren büyük bir ilgi var. Bugün burada verilen örneklerden Ali Bey'e umarım bir can bir umut olur. Burada kan örneği veren insanlar ayrıca diğer hastalara da umut olmak için geldiler. Biz her şeyden önce bu hastalığa karşı bilincin artmasını istiyoruz. Tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu herkese anlatmamız gerekiyor. Bir insan için bir can kurtarmaktan daha güzel bir sonuç olamaz."
ÇOK SAYIDA GÖNÜLLÜ ÇALIŞTI
Organizasyona destek veren Pulheim DİTİB Türk İslam Cemaati Başkanı Şuayip Uçak, "1 canı kurtarmak 1000 canın sevabını almak demektir. Bütün kardeşlerimizin duyarlı olmasını istiyoruz. Hedefimiz bin 500 kişiydi ve bu sayıya ulaştığımızı düşünüyorum" dedi. DKMS yetkilisi Demet Kaygusuz ise şunları söyledi:
"Bu tür kampanyaları gönüllülerin katkılarıyla gerçekleştirebiliyoruz. Burada yüzden fazla kişi gönüllü olarak çalıştı ve herkes seferber oldu. Katkı verenlere teşekkür ediyoruz."
DKMS gönüllüsü Hıdır Diyen, 2004 yılında kök hücre verdiği İtalyan kadının sağlığına kavuştuğunu dile getirerek, bir insanın yaşamını kurtarmanın mutluluğunun tarif edilemez olduğunu söyledi.
AİLE UMUTLU
Kampanyanın yapıldığı okula gelen Ali Öztürk'ün eşi Binnaz Öztürk, çocukları Hatice, Sami ve Hakan babalarının hasta olduğunu duyunca adeta dünyalarının yıkıldığını ancak kampanyada gördükleri kalabalığın kendilerini ümitlendirdiğini dile getirerek destek veren herkese teşekkür etti.
Kampanyaya destek vermek isteyen Türkler hazırladıkları yemek ve içecekleri satarak satışlardan elde edilen geliri DKMS'ye bağışladı. Kan örneğinin yanı sıra testlerin yapılabilmesi için para bağışında da bulunuldu. Saat 12.00'de başlayan doku tipleme kampanyası saat 18.00'e kadar sürdü.

MZ(AÖ/İD)