AK Parti Milletvekilleri, Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri birinci ağızdan anlatmak için Almanya'ya gelerek toplantılar düzenledi.
Merkezi Köln'de bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) organize ettiği toplantılara konuşmacı olarak katılan AK Parti Kars Milletvekili Prof.Dr. Yunus Kılıç Duisburg'ta, İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Essen'de Türkler'le bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da bugün Dortmund'da vatandaşlarla bir araya gelecek.
Essen kentinde düzenlenen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin bulunduğu katvaltı programına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, öğleden sonra da yine aynı kentte düzenlen 'Milli İradeye Saygı' başlıklı toplantıya katıldı. Essen'de 'Bakar Kebap House'da düzenlen ve İzmir Milletvekili Nesrin Ulema'nın davetli olarak katıldığı kahvaltı programına, Türkiye'nin Essen Başkonsolosu Şule Özkaya, Din Hizmetleri Ataşe Vekili Celil Dindar, UETD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Balçok, UETD Essen Şube Başkanı Hasan Rami Balçok, yönetici Ömer Bolat ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 17 Aralık'ta Türkiye'de yapılan yolsuzluk operasyonun öncesi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirirken, "Koltuktan güç alan değil, koltuğa güç katan milletvekili profiliyle çalışmayı kendimize şiar edindik" dedi. Nesrin Ulema, Alman medyası ve siyasetçilerini Taksim Gezi Parkı olaylarını fazla abartılı yansıtırken, Hamburg'taki olaylara sansür uygulamakla eleştirdi. İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, daha sonra Essen Fatih Camii Derneği'nde düzenlenen toplantıda konuştu. Ulema, "Görüyoruz ki bu operasyonla Halk Bankası Müdürü üzerinden devlet kurumlarını, bakan çocukları üzerinden de Ak Parti Hükümeti ve sayın başbakanımız Erdoğan yıpratılmaya çalışılmıştır. Bizim ihtirazımız da bunadır.Yolsuzluğa göz yuman bir iktidar, bunca dev yatırımları yapabilir mi?" dedi.
"TÜRK MADEN SUYU MASADAYDI"
Üzerinden 'Türk' ibaresi kaldırılan ve Türkiye'de tartışmalara neden olan Türk Kızılayı Maden Suyu'nun, orjinal haliyle İzmir Milletvekili Nesrin Ulema'nın konuşma yaptığı masaya servis edilmesi dikkat çekti.
Milletvekili Nesrin Ulema, uzun koşuşmasını tamamladıktan sonra soruları yanıtladı. Bir katılımcının eski bakan Zafer Çağlayan'ın, kolunda olduğu iddia edilen 700 bin dolarlık saat için hiçbir açıklama yapmadığını sorması üzerine Nesrin Ulema, "Ben saati görmedim, değerini de bilmiyorum. Ama insanların kendi özel eşyalarından birşeyler çıkartmak doğru değil. Eğer sayın bakanımızın geçmişte ne kadarlık bir saat taktığını bilebiliyorsak, bunun da sorgulamasını birlikte yapalım. İnsanlar durumuna göre harcamalar yapabiliyor. Bunların bu konuyla çok ilgili olmadığını düşünüyorum" dedi.
Nesrin Ulema'nın, toplantının sonunda salonda bulunanlarla kısa süre ayaküstü sohbetl etti.