Murat ÇAKIR/NEW YORK, () - AIR FRANCE, Şanghay'dan sonra New York'ta düzenlediği özel bir etkinlikle 'La Première' adı verilen first class tasarımını tanıttı. Ayrıca, Boeing 777-200 tipi bir uçakla Paris'ten New York'a Business, Premium Ekonomi ve Ekonomi sınıfında yenilenen koltuklarla ilk defa uçuldu. Uçuş esnasında Air France-KLM CEO'su Alexandre De Junİac, Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Alexandre De Juniac, 'France is in the Air' (Gökyüzündeki Fransa) sloganı ile Fransız zarafetini gökyüzüne taşıdıklarını ve Türk yolcuların da bu deneyimi yaşamalarını istediklerini söyledi.
Daha önce Şanghay'da gerçekleştirilen bir etkinlikle tanıtılan La Première süitinin ikinci tanıtım ayağı New York oldu. New York'ta yapılan bir basın toplantısıyla yeni suit duyurulurken 'Air France, France is in the Air EXPO' sergisi açıldı. Sergide Air France'ın geçmişte kullandığı objelerle yeni La Premiere, Business, Premium Ekonomi ve Ekonomi sınıfındaki koltuklar halka açık olacak şekilde tanıtılacak. Paris'ten New York'a yapılan uçuş esnasında 'ya konuşan Air France-KLM CEO'su Alexandre De Juniac, Air France'ın dünya pazarında ki konumu ile ilgili olarak, "Air France zor bir süreçten geçti. Bu süreçten sağlam bir şekilde çıkabilmek için önemli yatırımlar yaptık. Bu zor durumdan yavaş yavaş çıkıyoruz. Yaratıcı, enerjik ve yeni bir servis anlayışıyla geliyoruz. Üzerinde oturduğumuz koltuk yeni bir ürün ve bu ürünle zirvede olduğumuza inanıyorum. Küresel rekabet içerisinde en üst sınıfta ürünlerle varız. Ekiplerimiz en iyisi için çalışarak bu ürünleri ortaya çıkardılar" dedi.
GÖKYÜZÜNDEKİ FRANSA
Junıac, Fransız zarefetini gökyüzüne taşıdıklarını ve bununla farklılık yarattıklarını kaydederek, "Her şeyden önce servis anlayışı ve ürünün kalitesinde Fransız dokunuşunu, zarefetini vermemiz bizi farklı kılıyor. Yolculara kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlarken, huzurlu, rahat, zarif bir atmosfer sunuyoruz.. Fransız zarefetini bütün uçuş noktalarımızda hissettireceğiz. Bizim yeni sloganımızda belirttiğimiz gibi 'France is in the Air' (Gökyüzündeki Fransa) ile biz Fransız zarafetini gökyüzüne taşıdık" diye konuştu.
Juniac yolculardan gelen tepkilerin olumlu olduğunu ve yeni koltukların en iyisi olması için 3 sene çalışıldığını da sözlerine ekledi.
DÜNYA DEVLERİ ARASINDA OLACAĞIZ
Air France'ın yeni hatlar açma planları ve hedeflerinin sorulması üzerine ise Alexandre De Juniac, şunları söyledi:
"Evet, Asya ve Afrika'da planlarımız var. Bildiğiniz gibi Güney Amerika'da yeni hatları açtık. Kuzey Amerika'da ortağımı Delta ile yeni şehirlere ulaşım sağlıyoruz. Bunların yanında Avrupa'da yeni hatlar açarak uçuş ağımızı genişleteceğiz.En önemli hedefimiz Air France-KLM grubunu dünya devleri arasına geri getirmek ve tüm dünyada etkin olmak istiyoruz. Bütün dünyada izimizi bırakmak hedeflerimiz arasında. Ayrıca yeni ürün ve servis anlayışıyla da fark yaratmak amacındayız."
TÜRK YOLCULARI MİSAFİR ETMEK İSTİYORUZ
Ailesinin diplomatik görevi nedeniyle çocukluğunda 5 sene Türkiye'de yaşadığı öğrenilen Alexandre De Juniac, son olarak Türk yolcuları da Fransız zarefetini havada deneyimleme için misafir etmek istediklerini ifade ederek, "Türkiye çok güçlü ve başarılı bir ülke. Ayrıca Türkiye'de çok güçlü bir rakibimiz var. Rakibimize saygı duyuyorum ancak tüm Türk yolcuları Air France-KLM deneyemini yaşamaya davet ediyorum. Geniş uçuş ağımızla, yeni ürün ve servis anlayışıyla ayrıca Fransız zarefeti ile Hollandalıların sıcak kanlılığıyla Türk yolcuları misafir etmek istiyoruz" diye konuştu.
LA PREMIERE FIRST CLASS'TA
Air France'ın uzun mesafe Boeing 777-300 tipi uçaklarında yer alacak yeni La Première kabinleri dört özel kişisel süit içeriyor. Bu yeni süitlerde, koltuk tam yatay konuma geçerek iki metre uzunluğunda bir yatağa dönüşüyor, koltuğun kolçakları tamamen açılarak 77 cm genişliğinde ferah bir alan sağlıyor. Yolcu uyumaya hazır olduğunda kabin görevlisi, koltuğun üzerine bir yatak geçiriyor ve yolcuya bir yastık ve Sofitel My Bed® pike sunuyor. Maksimum yumuşaklığı sağlamak için pamuklu kumaştan yumuşak bir kılıfa geçirilen yastık, mükemmel bir gece uykusunu garanti ediyor. Süitlerde yatağın yanı sıra kişiye sunulan şahsi giysi dolabı da bulunuyor.
DÜNYA İLE BAĞLANTINIZI KESİN
Her konuğunun 24 inçlik (61 cm) HD dokunmatik ekrana sahip olduğu La Première Süit'lerde yolculuk edenler isterse kendilerini izole edebiliyor, isterse misafir ağırlayabiliyor. Her yolcu için 3 metrekarelik geniş, ferah ve tamamen özel bir alana dönüşen La Première Süit'te seçme lüksü yolcuya ait. Deri perde bağlarıyla geride tutulan kalın perde konsepti sayesinde yolcu kendisini dilerse tamamen dilerse kısmen ortamdan izole edebiliyor. Süit ayrıca diğer yolcularla da paylaşılabiliyor. Koltuğun hemen karşısında bulunan konforlu ayak uzatma pufu yolcunun akşam yemeği veya sohbet etmek için konuk ağırlayabilmesini sağlıyor.
FRANSIZ TARZI
Her ayrıntısıyla iddialı olan yeni süitlerde tasarım da kendine özgü… Süitlerde 'Daima mutlak konfor' tutkusuyla şekillenen tercihler doğrultusunda seçilen dokular ve materyaller Fransız zarafetini yansıtıyor. Kolçaklarda ve başlıklarda kaliteli deri malzeme kullanılan süitlerde kabin duvarları da 'deri görünüşü' ile sıcak bir atmosfer sağlıyor.
YENİ BUSINESS
Air France, tamamen yenilediği 'Business Class' koltuklarıyla, yolcularına çok daha lüks ve huzurlu bir uçuş deneyimi sunuyor. 'Havada bir koza' gibi tasarlanan Business Class koltukları mükemmel bir uyku için tamamen düz bir yatağa dönüşüyor. 44 Boeing 777-200 uçağında toplam 2 bin 102 Business Class koltuğu 2016 yazına kadar tamamen yenilecek. Business Class koltukları, müşterilerine yüksek çözünürlüklü görüntü sunan geniş bir dokunmatik ekrana sahip. Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Brezilya Portekizcesi, Çince, Japonca, Korece, Almanca, İtalyanca, Hollandaca, Rusça ve Arapça dilleri ile bin saatten fazla eğlence programı seçeneği bulunan bu ekranlar, yolcuya tablet bilgisayar konforu sunuyor. Koltukların teknolojik özellikleri bu ekranla da sınırlı değil. Dokunmatik ekranlı cep telefonu, elektrik prizi, USB portu ve gürültü azaltma etkisine sahip kulaklıkları da koltukların sahip olduğu diğer yenilikler arasında.

FOTOĞRAFLI