AFGANİSTAN'ın başkenti Kabil’in en işlek caddelerinden birinde  'Mcdonald’s' adlı restoran açılırken kadın ve erkekler ayrı yerlerde yemek yiyiyor.
Afganistan’da yıllar devam eden savaş ardından ABD'den dönen 'Firuz' adlı Afganlı girişimci başkent Kabil’de ilk Amerikan 'Fast Food' hızlı yemek restorantını hizmete açtı. Olası Taliban saldırılarının gölgesinde açılan bu ilk Amerikan tarzı yemeğin gelecekteki akıbeti ise bilinmiyor. Afgan işadamı saldırılardan ve tehditlerden korkmadığını vurgulayarak "Benim açtığım Afgan Mcdonald’sı; Amerikan değil" dedi.
İki McDonald’s arasındaki farkın sadece 'D' harfinin küçük harfle yazılı olduğu görüldü.
Renk tonu ve menünün tamamını Amerikan usulü yapan Afganlı hızlı yemek girişimcisi müşterilerinin çoğunun da gençler ve Kabil’de yaşayan Ruslar'dan oluştuğunu söyledi. Afganlı işletmeci kendi Mc Donald'sında ayrıca Afgan yemekleri de yapıldığını hatırlatarak "Mönülerimizde halkımın damak tadına hizmet edecek geleneksel pirinç pilavlı yemekler de mevcuttur" dedi.
İspanyol El Mundo gazetesi, Afgan Mcdonald’ın müşterilerin yemek sırasına girmediği, iç dekorasyonun çoğunun Kuran-ı Kerim'den ayetler içeren yazılardan oluştuğunu yazdı. Mcdonald’s da ayrıca kadınlar ve erkeklerin ayrı oturması için iki salonun bulunduğuna dikkat çeken gazete Amerikan Afgan motifleri taşıyan bu restorantın şimdilik iyi işlediği ve ülke geneline yayılabileceğini belirtti.