ABD' nin Maryland eyaletine bağlı Columbia kentinde silah seslerinin duyulduğu alışveriş merkezinde çocukları ve eşiyle birlikte bulunan Pınar Kelleci Moon adlı Türk kadın, kucağındaki bebeğiyle alışveriş merkezini terk ederken cep telefonu kamerasıyla panik anlarını kaydetti. 
Columbia kentinde bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı düzenlendi, saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. 2 çocuğu ve eşi ile alışveriş merkezinde bulunan Türk vatandaşı Pınar Kelleci Moon yaşadığı dehşet sonrası alışveriş merkezinden kaçış anlarını cep telefonuna kaydetti. Başkent Washington'a yaklaşık 1 saat mesafede bulunan, Columbia bölgesindeki alışveriş merkezindeki saldırı dün yerel saatle 11.15 sıralarında meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, alışveriş merkezinin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak çalışma başlattı. Operasyonu yürüten polis şefi, alışveriş merkezinin üst katlarından birinde meydana gelen saldırıda saldırgan dahil 3 kişinin öldüğünü açıkladı. Polis şefi saldırının nedeninin henüz bilinmediğini açıkladı. Çatışma sırasında iki çocuğu ile AVM'de bulunan Türkiye'degazeticilik geçmişi bulunan Pınar Kelleci Moon, yaşadıklarını anlattı. Moon o anları şu sözlerle anlattı:
"Bu sabah yerel alışveriş merkezinde çok büyük korku atlattık. Ben çocuk oyun alanında Teo ve Leyla'ylaydım ve kocam bizden ayrılalı henüz bir dakika belki olmuştu. Birden peşpeşe gelen silah sesleri üzerine büyük panik başladı. Ben Leyla'yı kucakladım, bu arada kocam geri koşup Teo'yu kaptı ve kaçmaya başladık. Bir mağazaya sığındık. 1,5 saat orda bekledik. Sonra çevik kuvvet polisi gelip bizi dışarı çıkardı. 3 ölü, 4 yaralı varmış ama şimdilik saldırgan hakkında bir bilgi yayınlamadılar. Hala paniği atlatamadık ama çocuklarla evde olmak çok güzel."