ABD, Suriye'nin Haseke kentinin Til Bêder bölgesinde bu ülkedeki en büyük askeri üssünü kuruyor. PYD'liler, aynı bölgede ABD askerlerinin uzun süredir bulunduğunu açıkladı.
ABD, DAEŞ ile mücadele kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki Haseke kentinin Til Bêder bölgesinde büyük bir askeri üs daha kuruyor.
Suriye'de daha önce PYD'nin elindeki Kobani, Menbıc, Rımelan, Hol ve Şedadi kentinde üsler kuran ABD, bu kez Til Bêder'de şimdiye kadarki en büyük askeri üssünü inşa ediyor.
'ÜS, RAKKA VE DER ZOR OPERASYONLARINDA KULLANILACAK'
Sputnik'in haberine göre, konu hakkında açıklama yapan PYD'li bir isim, ABD'den bu üssü kurmasını PYD'nin başını çektiği Demokratik Suriye Meclisi'nin istediğini, Meclis Başkanı İlhan Ehmed'in ABD'ye ziyaretleri sonrasında ABD'nin, Til Bêder bölgesinde askeri üs kurmak için çalışmalar yaptığını söyledi.

Üst düzey PYD'li şöyle konuştu:
ABD askerleri köye geldi. Şimdi üs için çalışma yapıyorlar. Til Bêder'de Kuzey Suriye ve Rojava Federasyonu'na bağlı askeri birimin merkezi yer alıyordu. ABD'nin Til Bêder bölgesinde şimdi kuracağı üs Suriye'de en büyük üs olma özelliği taşıyor. Üsse 1000 civarında ABD askeri gelecek ancak üs 5000 askeri barındırabilecek bir yer. Çok büyük bir yerdir. Bu askeri üssüne ABD uçakları inip kalkabilecek. Üs, Rakka ve Der zor operasyonlarında kullanılacak.
Yetkili, Til Bêder köyünün Haseke merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunduğunu da aktardı.
'ABD ASKERLERİ TİL BEDER'DE BULUNUYOR'
Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus da Til Bêder köyünde ABD askerlerinin var olduğunu doğruladı.
Yunus "Hepimiz biliyoruz ki ABD askerleri Rojava bölgesinin birçok yerinde yerlerini alıyorlar. ABD askerleri birçok noktada varlar. Til Bêder'de de varlar ve işlerini yapıyorlar" dedi.