ABD Ordusu, Kızıl Deniz'de bulunan iki ABD savaş gemisinin, Yemen'deki gelişmelere karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladı.

SOSYAL MEDYADA "HAZIRIZ" MESAJI VERDİLER

ABD Savunma Bakanlığı, Yemen'deki Husi ayaklanmasını yakından izlediklerini ve Kızıl Deniz'de bulunan "USS Iwo Jima" ve "USS Fort McHenry" adlı savaş gemilerinin "İsyancı ayaklanmasına karşılık vermeye hazır olduklarını" açıkladı. ABD Merkez Komutanlığı da, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD savaş gemileri, Yemen'de karşılığa hazır" dedi.



Cumhurbaşkanı Hadi'nin çağrısına yanıt veren Suudi Arabistan, Yemen'e yönelik askeri operasyon başlattı. Obama, 10 ülkenin katıldığı ve 'Kararlılık Fırtınası' adı verilen operasyona lojistik destek emri verdi. Husiler karşı koyma yemini ederken, 65'den fazla sivilin öldüğü, en az 20 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Operasyona ilişkin İsrailli diplomatlar krizin altında İran'ın parmağının olduğunu söylüyor. Öte yandan bölgeden yapılan açıklamalarda Şii Husilerin tek dezavantajının havadan destek görememeleri olarak gösteriliyor. Bu noktada İran'ın Husilere doğrudan hava desteği veremeyeceği, ancak lojistik destekte bulunabileceği de gelen bilgiler arasında.

"KARA OPERASYONU GEREKEBİLİR"

İsmini açıklamayan bir güvenlik kaynağı Reuters'a yaptığı açıklamada, 'Yemen'de düzeni sağlamak için kara operasyonu gerekebilir" dedi. Bu arada Suudi Arabistan ülkenin güneyindeki havaalanlarında tüm iç ve dış uçuşları durdurma kararı aldı.