NELSON Mandela'nın cenaze töreninde bir konuşma yapan ABD Başkanı Barack Obama, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile el sıkıştı. El sıkışma ABD- Küba ilişkilerinde 'tarihi bir an' olarak yorumlanıyor.
Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela için düzenlenen resmi anma töreninde konuşan Afrika Ulusal Konseyi (ANC) Başkan Yardımcısı Cyril Ramaphosa, "Mandela insaniyet namına ne varsa onların özetidir. Hepimizi özgürleştirmek için çalıştı. Siyah ve beyaz" dedi.
Törene ABD Başkanı Barack Obama, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Çin Devlet Başkan Yardımcısı Li Yuanchao, Nambiya Devlet Başkanı Hifikepunye Pohamba, Hindistan Devlet Başkanı Pranab Mukherjee ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro Ruz, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i temsilen Prens Charles'ın da aralarında bulunduğu 89 devlet ve hükümet başkanının törene katıldığı duyuruldu.