Levent GÜNDÜZ/STRASBOURG, () - AVRUPA Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Fransa merkezini ziyaret etti. Ziyarete Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rauf Engin Soysal, Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Arif Kopuz, TÜMSİAD üyeleriyle beraber çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcisi katıldı.

TÜMSİAD Fransa Başkanı Mahmut Demirel, konuşmasında derneğin çalışmalarını tanıttı. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa'da yaşayan Türk toplumun birlik, beraberlik içinde olmasını istedi. Bakan Çavuşoğlu; "Birçok haktan faydalanmak için yaşadığınız ülkenin vatandaşı olun. Fransa'da siyasete giren vatandaşlarımız Türkiye'nin iç politikasını buaraya taşıyor. Bu yanlış, ayrımcılık yapmayın. Farklı görüşler olabilir ama birlik, beraberlik çok önemli" dedi. Türkiye ve Fransa'da yapılan en son yerel seçimleri değerlendiren AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şjyle konuştu:

"Çalışmalarımız demokrasi ve Türkiye'nin AB girmesi için çalışıyoruz. Herkes objektif olmalı. Türkiye'ye yönelik yapılan eleştirileri bizde takip ediyoruz. Türk ve dış basında bir yazarın makalesi veya AP bir milletvekilin Türkiye hakkında olumsuz görüşü tüm AB kapsamaz. Bazı yayın organları bu görüşleri manşete taşıyıp durumu vahimleştiriyor. Bu yanlış. Türkiyenin AB yolunda birlikte çalışmalıyız."

TÜMSİAD Başkanı Mahmut Demirel AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Strasbourg motifli bir porselen tabak hediye etti.

LG(BY/SSA) (FOTOĞRAFLI)