ABD’de cinayet ve tecavüzle suçlanan iki kişi hapiste geçirdikleri 30 yıldan sonra DNA testiyle masum oldukları anlaşılınca serbest bırakıldı.
BBC’nin haberine göre, kısmen zihinsel özürlü olan iki üvey kardeş; 50 yaşındaki Henry McCollum ve 46 yaşındaki Leon Brown, 1984 yılında, Kuzey Carolina’da 11 yaşındaki bir kıza tecavüz ederek öldürmekten suçlu bulunmuşlardı.
İki üvey kardeşin olaya karıştığına dair hiçbir fiziki kanıt bulunamaması ve kardeşlerin masum olduklarını savunmasına rağmen, o tarihte 19 yaşında olan McCollum ölüm cezasına, 15 yaşındaki Brown ise ömür boyu hapse mahkum edilmişti.
Geçen aylarda 11 yaşında öldürülen Sabrina Buie’nin üstünde bulunan DNA ile halen benzer bir suçtan hapiste bulunan bir mahkumun DNA’sının eşleştiği tespit edildi. Kuzey Caroline Masumiyet Araştırma Komisyonu tarafından yapılan tespit sonucu asıl suçlunun o tarihte aynı bölgede yaşayan ve halen şimdi 74 yaşında olan Roscoe Artis olduğu ortaya çıktı. İki üvey kardeş masum olduklarının anlaşılması üzerine tam 30 yıl sonra serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI