KOSOVA'da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Türkiye Priştine Büyükelçiliği tarafından düzenlenen, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı ile TÜMED’in katkılarıyla Kosova’da Türkçe Eğitime emek veren öğretmenler için 'Eğitimcilerin Eğitimi' semineri düzenlendi.
Emerald Hotel’de düzenlenen seminere Priştine, Prizren, Gilan, Mamuşa, Mitroviça’dan Türkçe eğitime emek veren çok sayıda öğretmen katıldı. Emekli öğretmenler de unutulmadı. Yıllarca Türkçe eğitim için yılmadan çalışan emekli öğretmenler de seminere katıldı. 2 gün süren seminere, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, KDTP Milletvekilleri, Türkiye’nin Kosova Büyükelçi Songül Ozan, Eğitim Bakan Danışmanı Azem Buri, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Zorlu Topaloğluda, Yunus Emre Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Başkanı Sadullah Yılmaz da katıldı.
Seminer öncesi yapılan açılış konuşmalarında eğitimin ve bu çerçevede Kosova’da Türkçe eğitimin yaşatılması için katkı sunan öğretmenlerin önemine vurgu yapıldı. Yunus Emre Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu, "Arkadaşlarımız dil edebiyat, sanat ve bilim dallarında bu memleketin, Kardeş Kosovamızın temayüz etmiş, öne çıkmış kimseleridir" dedi.
Eğitim Bakan Danışmanı Azem Buri de, Kosova Eğitim Bakanlığı’nın tüm çocuklara okul öncesinden başlayarak üniversiteye kadar Türkçe eğitim görme olanakları sağladığını belirtti. Buri, Kosova’da tüm düzeylerde 3 bin 925 Türk öğrencinin eğitim gördüğünü, 205 öğretmenin de görev yaptığını ifade etti. Öğretmenlerin gününü kutlayan, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, şöyle devam etti:
"Eğitimimiz güçlü bir şekilde kendi yolunda devam etmektedir. Elbette bunun böyle olmasında hepimizin katkıları bulunmaktadır. Bihassa siz sevgili öğretmenlerin."
Yağcılar, fakat hem siyasi, hem de sivil toplum örgütleri olarak çalışmalar yaparak bunun böyle devam etmesini sağlamaya çalıştıklarını ve başarı gösterdikleri umudunu dile getirdi. 
Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ise öğretmenlerin buradaki Türk varlığı, kimliği, dili, geleneğinin, gelecek nesillere kalması ve ileride de yaşaması için hizmet veren çok önemli soydaş mensupları olarak gördüklerini söyledi. Büyükelçi Ozan, şöyle dedi:
"Sizler Kosova’daki Türk varlığının daha saygın bir konuma, daha etkin bir konuma gelmesi için yıllardan beri çaba sarfediyordunuz. Soydaşlarımızın dillerini eğitim haklarını anayasada verilmiş haklarını kullanma konusundaki duyarlılığı, bu konuda yıllardan beri sürdürdüğü çalışmalarına teşekkür ediyoruz. Türk toplumu siyasileriyle, yöneticileriyle bütün milletvekilleriyle, bakanıyla bakan yardımcılarıyla, belediyesiyle her açıdan eğitime çok önem veren bir toplumdur.”
24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle düzenlenen seminerde 2 günlük çalışmların sonunda Kosova Türk öğrertmenlerine sertifika verildi.