ALMANYA’nın Münih kenti yakınlarındaki Miesbach kasabası kaymakamı Jakob Kreidl 120 bin Euro’ya mal olan doğum günü partisi yüzünden görevini geçici olarak bıraktı.
Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Miesbach kasabası kaymakamı Jakob Kreidl 120 bin Euro’ya mal olan doğum günü partisi sonrası çıkan skandallar yüzünden görevini geçici olarak bıraktı. Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'nden (CSU) kaymakam Jakob Kreidl, sağlık sorunlarını bahane ederek tüm yetkilerini yardımcısına devretti. 61 yaşındaki Kreidl konuyla ilgili yaptığı açıklamada, partisinin 16 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde zarar görmemesi için bu kararı aldığını söylerken "Kamuoyunda bana yaptığı baskılar ruhumda derin yaralar açtı ve sağlığım bozuldu" dedi.
Kaymakam, geçtiğimiz günlerde 60. doğum günü partisi için 120 bin Euro harcama yapması ve bu harcamaların 77 bin Euro’sunun bir banka tarafından ve 33 bin Euro’sunun kaymakamlıkça yapılmasının ortaya çıkmasıyla gündeme gelmişti. Ayrıca doktor unvanı da doktora çalışmasının bazı bölümlerinin çalıntı olmasının ortaya çıkmasıyla geçtiğimiz Aralık ayında elinden alınmıştı. Kaymakamın milletvekili iken, Alman yasalarına aykırı olmasına rağmen eşini yanında çalıştırdığının ortaya çıkması skandalı daha da büyüttü. (SS)