Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Suruç'taki saldırı ile ilgili, "Ramazanın rahmet iklimi ve bayram sevincinin gölgesi henüz üzerimizdeyken bu vahşetin işlenmiş olması, bu vahşeti işleyen şer güçlerin bir kez daha herhangi bir din, inanç, ahlak ve değer tanımadıklarını ortaya koymuştur"dedi.Görmez: 'Terörün meşru hiçbir yönü yoktur' 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısının millet olarak hepimizi derin bir elem ve üzüntüye gark ettiğini belirterek, "Her şeyden önce bu hunharca saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve bu ıstırabı yakından hisseden aziz milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.

"Ramazanın rahmet iklimi ve bayram sevincinin gölgesi henüz üzerimizdeyken bu vahşetin işlenmiş olması, bu vahşeti işleyen şer güçlerin bir kez daha herhangi bir din, inanç, ahlak ve değer tanımadıklarını ortaya koymuştur" diyen Görmez şöyle devam etti:
"Suçsuz yere bir insan öldürmenin bütün insanlığı öldürmek olduğu, Yüce dinimiz İslam’ın en temel insan hakkı prensibidir.

Kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin kime karşı olursa olsun terörün meşru hiçbir yönü yoktur. Bu provokatif saldırıların sonucu, kaybettiğimiz insanlarla sınırlı değildir. Bu eylemler insanlığı hedef almakta, ortak değer ve idealler etrafında kurumsallaşan huzur ve barış arayışını da tehdit etmektedir.
Bütün dünyada terörden kaynaklı her ölüm hakka, hukuka, adalete ve barışa olan ihtiyacı her gün daha da arttırmaktadır.

Çatışmayı körüklemekten, sivil insanları katletmekten ve insanların kalbine korku salmaktan medet umanların başarı elde etmeleri mümkün değildir.
Halkımızın her türlü nefretten, şiddetten uzak kalarak, sağduyu içinde birlik ve beraberliğimize her zamankinden çok daha bağlı kalacağına olan inancımı paylaşıyor, bu menfur saldırıyı şiddetle tekrar kınıyor milletimize başsağlığı diliyorum."