Görmez, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Seyrantepe Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, vatandaşları Kürtçe "aziz kardeşlerim ve güzel bacılarım hoş geldiniz." diye selamladı.

Bugün sadece Kutlu Doğum etkinliğine katılmak ve Diyarbakırlılara hitap etmek için gelmediğini belirten Görmez, kardeş ve evlatları olarak "geçmiş olsun" demeye geldiğini söyledi.

"Nice kardeşimiz zor günler geçirdi, nice evlatlarımız şehit oldu." diyen Görmez, şöyle konuştu:

"Eli kalem tutacak bu toprağın nice çocukları kendilerini helak ettiler. Nice kardeşimiz evsiz kaldı, evini terk etmek zorunda kaldı. Bütün bunlara değer miydi? Allah bir daha hanelerimize, evlerimize ve şehirlerimize bu tür kötülüklerin girmesine izin vermesin. Allah bizleri hanelerimizi ve şehirlerimizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin. Kardeşlerim, şimdi yaraları sarma zamanıdır. Şimdi düşünüp tefekkür etme, kalplerimizi, yüreklerimizi kaynaştırma zamanıdır. Onun için sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğum'unda 'gelin birlik olalım' çağrısında bulunalım."

Görmez, dünyayı birlikte imar etmek, güzelleştirmek, barışı, hakkı, adaleti, sevgiyi ve merhameti Diyarbakır'dan dünyaya yaymak varken kalplerin arasına kin, nefret, öfke ve şiddetin yakışmayacağını vurguladı.

Hayatın her alanında kara delikler oluştuğuna işaret eden Görmez, kalplerin kara deliklerinde kin, öfke ve düşmanlık olduğunu aktardı.

"GELİN BİRLİK OLALIM"

İnsanlığı yaşatmak için "gelin birlik olalım" çağrısında bulunan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu din insanı öldürmeye değil yaşatmaya geldi. Peygamberimizin ifade ettiği gibi 'yeryüzünde bir insan bir mümin Kabe'den daha yücedir'. Biz yaşatmaya geldik. Doğumunu kutladığımız sevgili Peygamberimiz yaşatmaya geldi, öldürmeye değil. Din, peygamber ve kitap adına insan öldürmeye kalkışan cinayet şebekelerinin yaptıklarının, Allah'ın diniyle yeryüzüne merhamet getiren Muhammed ile hiçbir ilişkisi olamaz. DAEŞ, Boko Haram, PKK ve adı ne olursa olsun bu cinayet şebekelerinin yaptıklarının Peygamberimizin yeryüzüne getirdiği merhametle hiçbir ilişkisi olamaz. O yüzden insanı yaşatmak, diriltmek ve yüceltmek için gelin birlik olalım."

Bugün çekilen sorunlara ilişkin kimsenin birbirine soru sormaması gerektiğini vurgulayan Görmez, bugünün, hep birlikte, affederek kardeşlik hukukunu ve ahlakını ayağa kaldırma zamanı olduğunu bildirdi.

Görmez, Diyarbakır'dan aldığı en büyük müjdenin, gençlerin okuduğu 60 bin siyer kitabı olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Görmez, bazı sınavlarda başarılı olan öğrencilere hediyeler verdi.

Etkinliğe, Vali Hüseyin Aksoy, İl Müftüsü Burhan İşleyen, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.