Kanal 7 ekranlarında Ramazan gecelerinde izleyicilerle buluşan Ömer Döngeloğlu, Sahur Vakti programında sigara konusunda kendisiyle tartışan bir kişiye verdiği cevabı izleyicilerle paylaştı. Döngeloğlu izleyicileri de sigara konusunda kendisine has bir üslupla uyardı: "Paketi çıkarıp ‘Bir tane yak Ya Resulullah diyebilir miydin? Hz. Peygamber’e veremediğin şeyi cebinde neden gezdiriyorsun Müslüman?"

Bir gün kendisine gelen bir şahsın sigaranın haram olmadığı savunduğunu söyleyen Döngeloğlu, sigarayı babasından daha çok savunduğunu söyledi. Kendisine gelip “Hocam sen niye sigaraya haram dedin?” diyen kişiye Döngeloğlu; “Ben demedim kardeşim Cevat Akşit Hoca dedi. Gidin Cevat Hoca’yı dövün bana niye saldırıyorsunuz. Cevat Akşit benim hocamdır. Ben ona güveniyorum. Kendisi ilim sahibi bir adamdır. Öyle tavuktan kurban kestirenlerden değil, adam Fıkıh hocası.“ sözleriyle yanıt verdi.

O kişiye “Sigara haram değilse peki neymiş?” diye sorduğunu söyleyen Döngeloğlu, “Mekruhtur.” yanıtını alınca, “Bana mekruhu mu savunuyorsun” dediğini söyledi.

“İNSANIN MEKRUH’U SAVUNMASI İÇİN UTANMASI LAZIM”

Sigaranın mekruh olduğunu söyleyen kişiye “Mekruh için mi kavga etmeye geldin bana?” diye sorduğunu söyleyen Döngeloğlu, ‘insanın bir mekruhu savunması için utanması lazım, yüzünün kızarması lazım, kimse duymasın diye köşe bucak kaçması lazım’ dedi. Ömer Döngeloğlu, Mekruh’un Türkçe’de ‘pis iş’ anlamına geldiğini ve övülecek bir şey olmadığını söyledi.

“BİR TANE YAK RESULULLAH DİYEBİLİR MİSİN?”

Ömer Döngeloğlu sigaranın mekruh olduğunu savunan kişiye şu sözlerle yanıt verdiğini anlattı; “Malatyalı bir kardeşim bana kayısı gönderse buyur Ya Resulullah, iki tane de sen ye derdim. Bir kardeşim bana Amasya elması gönderse, iki tanesini Resulullah’a verirdim. Bir kardeşim önümüze Kayseri mantısı koysa sen de ye Ya Resulullah derdim. Yozgat’ın arabaşını içirirdim, Konya’nın bamyasından bir tane de sen al Ya Resulullah derdim. Peki sen paketi çıkarıp ‘Bir tane yak Ya Resulullah diyebilir miydin?’ diye sorunca; ‘Yok Hocam öyle denir mi? Tövbe tövbe çarpılırız Hocam.’ dedi, Hz. Peygamber’e veremediğin şeyi cebinde neden gezdiriyorsun Müslüman?”