CHP’li Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa’yı ziyaret etti. Et entegre tesislerinin işletme hakkının Ödemiş Ziraat Odası Başkanlığı’na verilmesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan söz aldığını belirtten Kocaağa, göreve geldikleri günden itibaren belediye ile ortak birçok projeye imza attıklarını söyleyerek ilçedeki çiftçiler adına teşekkür etti.
Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayvan pazarı yanında yaptırılan et entegre tesislerinin işletme hakkının Ödemiş Ziraat Odası Başkanlığı’na verilmesi ile ilgili geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan söz alan Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa bu kez CHP’li Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’i ağırladı. CHP İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener ile birlikte Ziraat Odası’na giden CHP’li Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, daha büyük ölçekli mezbaha kurmak istediklerini belirtti. Başkan Keskin, süreçle ilgili şu bilgileri verdi:
“Yapımı devam eden et entegre tesislerini Ödemiş Ziraat Odası’na vermek istiyoruz. Projeyi hazırladık, çizdik. Yasa gereği, ihaleye çıkıyoruz. Doğrudan teminle veremiyoruz. İhale için ilan ettiğimiz metinle, normal şartnamedeki madde, birbirinden farklı. ’Her tip odalar ve bu dalla uğraşan meslek grupları ihaleye katılabilir’ cümlesini bir tarafa yazmışız, diğer tarafa yazmamışız. Dolayısıyla sorduk, soruşturduk. Bu ihaleyi iptal ettik. İptal sebebi Ziraat Odası değil.”
PROJE NİSAN’A HAZIR
Projeyi daha fazla geliştirme fırsatı bulduklarını bildiren Keskin, et kombine tesisinde lisans olmadığı için sucuk, salam işlenemediğini söyleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğiyle et entegre tesisine çevrileceğini açıkladı. Projeyi Ziraat Odası ile başlattıklarını ifade eden Başkan Keskin, “Sizin bu projede önceliğimiz var. Proje mart sonu ya da nisanda bitirilecek. Bitince biz Belediye olarak şimdiki gibi klasik olarak işletmek istemiyoruz. Yük bizim üstümüzde. Bu tesis artık büyük ve modern bir tesis olacak. Biz Belediye olarak işletmeyeceğiz. Başkanımız Aziz Kocaoğlu, ’Ödemiş ne derse ben onu yaparım’ dedi. Zaten burası klasik mezbaha gibi işlemeyecek. Toplamda 25 kişi çalışacak. Sucuk, sosis, salam imalatı olursa bu sayı 50-60’ı buluyor” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Büyükşehir Belediyesi ile ilk olarak okul sütü projesini başlattıklarını, süt piyasasının dengelenmesi ve çocukların da sağlıklı bir şekilde yetişmeleri açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Bademli Kooperatifi’nden fidan alınarak tüm çiftçilere 25’er fidan dağıtımı yapılacağını açıklayan Başkan Kocaağa, “12 çeşit fidandan birisini tercih edebilecekler. Bu 5 senelik proje olacak. Bekir Başkanımız da seçildiği günden beri Ödemiş’te değişimi başlattı. Başta sebze ve meyve hal binası, et entegre tesisi, perşembe pazarı, Çamlık Fuar Alanı, yeni kongre ve nikah salonu, en önemlisi de üretim yollarının yapılmasını sağladı. Et entegre tesisi için de verdiği destek için ayrıca teşekkür ediyorum”dedi
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, ()
FOTOĞRAF