Gençler ve yetişkinlerin zeka, kişilik ve stratejik düşünme yeteneklerini geliştirme konusunda en etkin sporlardan biri olarak kabul edilen “GO” turnuvası İzmir özel Rota Koleji’nde gerçekleştirildi.
2. Ege “GO” turnuvasına İzmir’deki okullardan çok sayıda öğrenci yarışmacı olarak katılırken yetişkinlerde yoğun olarak ilgi gösterdi. İzmir Özel Rota Koleji salonlarında İzmir GO Derneği’nin organizasyonda gerçekleştirilen Turnuva ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Ufuk Karabiber “Go, şans öğesi içermeyen ve zekanızı geliştiren bir zeka oyunu. Uzakdoğu kültüründen ve fesefesinden öğeleri de içinde barındırıyor ve oynayan kişiye gerçek hayatta kendini daha iyi tanıma ve geliştirme fırsatı sunuyor. Uzmanlar go oyununun çocukların zihinsel gelişimi için çok faydalı olduğunu belirtiyorlar çünkü, go oyunu zekayı, stratejik düşünme kabiliyetini, hafızayı ve empati yeteneğini arttırıyor” dedi.
İzmir GO turnuvasında Polat Fevzi Dündar (1 Dan) birinci, Ufuk Karabiber (1 Dan) ikinci, Süleyman Küme (6 Kyu) üçüncü oldu.
Çocuklar kategorisinde ise Atılay Sağlam (16 kyu) birinci, Ata Doğmaz (18 kyu) ikinci, Deniz Ali Uğurlu (19 kyu) ise üçüncü oldu.
İZMİR ()
foto