MANİSA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, mahallelere yapılan hizmetlerin tahrip edilmemesi için gece mesaisine başladı.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Laleli Mahallesi’nde bulunan bir park içerisindeki çocuk oyun gurubunun kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılmasının ardından Zabıta Müdürlüğü güvenlik önlemlerini arttırdı. Gece ekibi kurduklarını belirten Zabıta Müdürü Aydoğan İra, gecenin sessizliğini ve karanlığını fırsat bilen kişi ya da kişilerin parklara verdiği zararları önlemek amacıyla çalışma başlattıkları söyledi. Zabıta Müdürü Aydoğan İra, “Birkaç kişinin verdiği zarar dolayısıyla kimsenin bu tür güzelliklerden mahrum kalmasını istemeyiz. O yüzden halkımızın yanımızda olmasını önemsiyoruz” dedi.
Periyodik aralıklarla bazı kişi ya da kişiler tarafından belediyenin parklara koyduğu çocuk oyun grupları yakıldığını bildiren İra, fitness aletlerinin kökünden sökülerek, aydınlatma lambaları kırıldığını, süs havuzu kablolarının da çalındığını dile getirdi. Bu zararları önlemek amacıyla gece ekibini güçlendirdiklerinin altını çizen İra, tüm mahallelerde 24:00 ile 08:00 arasında tüm parkların gezileceğini söyledi.
ZABITA VE VATANDAŞ EL ELE
Halkın da bu konuda kendilerine destek olması gerektiğini belirten İra, “Vatandaşlarımız özellikle parklarda yaşanacak olası zararlara karşı gece ya da gündüz bizleri arayarak bilgilendirebilir. Günün herhangi bir saatinde parklarda gördükleri şüpheli durumlar için 153 Nolu telefon numarasıyla bizlere ulaşabilirler. Bizler de şikayet doğrultusunda söz konusu alanlara hızlı bir şekilde müdahale edebiliriz. Halkımızın işbirliğiyle bir daha oyun grubunun yakılması gibi üzücü olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()

Fotoğraflı