MHP’li Manisa Belediye Başkan yardımcısı ve Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, Yunusemre ilçesinde modern bir şehirleşme sağlamak için hazırladığı projelerde pazar esnafını unutmadı. Açıkdil, Karaköy ve Güzelyurt pazaryerilerinde iyileştirmeler yaparak pazar esnafının rahat bir ortama kavuşturulabileceğini söyledi.
MHP’li Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, iki pazaryeri projesinin bulunduğunu söyleyerek vatandaşların daha rahat alışveriş yapabileceği yerler planladığını kaydetti. Pazaryerlerinin dinamik ve canlı tutulması gerektiğine dikkat çeken Açıkdil, “Pazaryerlerini vatandaşlarımızın daha rahat alışveriş yapabileceği, esnafımızın rahat rahat tezgahını kurabileceği, toplamak için saatlerce uğraşmayacağı bir düzende, güneş, yağmur gibi alışverişi etkileyecek şartlardan korunmuş bir şekilde planlamamız gerekiyor” dedi.
Karaköy Pazaryeri’ndeki iyileştirme projesini anlatan MHP’li Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, alanın genişletilmesi ve bir kat daha yapılmasını planladıklarını söyledi. Sokak içlerine yayılmış pazarcıları kapalı alanın altında toplayabileceklerini açıklayan Açıkdil, “Kapasite arttırılarak pazar harici kullanıldığı günlerde 150- 200 aracın park ettiği bir otopark olarak kullanılabilecek” dedi.
Başkan Adayı Açıkdil, Güzelyurt Pazaryeri’ni de pazarcıların onayıyla yenilemeyi düşündüklerini söyleyerek 2000 kişiye hizmet edecek bir kapasiteye ulaştırılabileceğini bildirdi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
Fotoğraflı