CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, belediye başkan adaylarının eğilim yoklaması ile belirlenmesini savunduğunu ancak Parti Meclisi’nde kabul görmediğini öne sürerek, kendisine “Kimleri aday olarak öneriyorsun?” diye sordukları forma isim yazmadığını söyledi.
İzmir adaylarının belirlenmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun taleplerini ve istifa restini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiği iddialarıyla eleştirilerin odağı haline gelen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Kocaoğlu’nun takım halinde birlikte çalışacağı adaylar için taleplerini dile getirmesinin doğal olduğunu vurguladı.
Yüksel, şöyle konuştu:
“Tüm adaylar bana aynı yakınlıktadır. Ben milletvekiliyim, örgütün tamamıyla desteği ile seçildim. Örgütün verdiği gücü örgütten herhangi bir aday adayına karşı kullanmam. Aday belirleme yönetimi aylar önce ortaya kondu. Genel merkez, “Kamuoyu araştırmaları ile adaylar belirlenecek’ dedi. Buna göre herkes aday adayı oldu. Bana göre bunun doğrusu eğilim yoklamasıydı. Her PM’de “eğilim yoklaması’ yapalım dedim. Bu şekilde belirlenseydi şimdi kimse kırgın değildi. Şimdi kaybedenler kazananın elini kaldırıyordu. Bana, “kimleri istiyorsun’ diye sorulduğunda kimsenin ismini yazmadım. “Aday belirleme yöntemi kararını alan MYK’dır. Komisyon oluşturmuştur. Objektif kriterler belirlenmiştir. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Kocaoğlu’nun görüşlerini alarak adayları belirlemeniz doğru olacağını düşünüyorum’ dedim. Genç ve sosyal demokrat adaylar olmasını istedim. Kocaoğlu’nun elbette bazı talepleri vardı. Bunlarla ilgili defalarca gitti konuştu. İl Başkanı ve Kocaoğlu’nun birlikte çalışacakları arkadaşlar hakkında görüş belirtmesi normaldir. Görüşlerini de ifade etmiştir. Takım halinde daha birlikte çalışacağı grubu talep etmesi doğaldır.”
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF