İZMİR Kuyumcular Odası ve Batı Anadolu Kuyumcular Birliği’nin kurucu başkanı Yılmaz Uça, devam eden çalışmaları tamamlamak, projelerin sürmesini sağlamak için bu dönem de İzmir Kuyumcular Odası Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
Göreve geldiklerinde İzmir’de turizm kuyumculuğunun geliştirilmesi, Kemeraltı Kuyumcular Çarşısı’nın alt ve üst yapı sorunlarının çözümü için Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası ile görüşmeler yaptıklarını, projeler sunduklarını söyleyen Yılmaz Uça, dört yıl boyunca bu çalışmaları takip etmeyi sürdürdüklerini vurguladı.
Uça, Kemeraltı’nda uzun yıllardır esnafa büyük sıkıntı veren işporta ve çığırtkanlık sorununu da İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ve Kemeraltı Derneği ile yürüttükleri ortak çalışmayla ortadan kaldırdıklarını açıkladı. Türkiye’nin ilk bölgesel kuyumculuk fuarı olan JEWEX’in ulusal fuar haline gelmesi için çalışma başlattıklarını anlatan Uça, “JEWEX artık Türkiye’deki kuyumcuların katıldıkları, ziyaret ettikleri fuar haline geldi. Diğer fuarlara katılım ve ziyaretleri teşvik için Odamız öncülüğünde kalabalık gruplarla dünyanın farklı kentlerindeki fuarlara ziyaretler gerçekleştirdik” dedi.
Bu çalışmalar sürerken, kuyumculuğu olumsuz etkileyen uygulamalara karşı da çalışmalar yaptıklarını anlatan Uça, “Bankaların altın hesapları açması, çadırlarda, outlet günlerinde takı satışı, kuyumcularda kredi kartıyla taksitli satışların kaldırılmasına tepki verdik, ilgili kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunduk. Kamuoyu yaratmaya çalıştık. Sektörümüze hizmet verenleri etkinlikler düzenleyerek bir araya getirdik, ebediyete intikal edenleri andık. Yönetim kurulumla birlikte bu çalışmaları gönüllülük esasıyla yürüttük. Göreve gelmeden, oda bütçesinden tarafımıza ödenecek tüm hak edişleri ve oturum bedellerini oda bütçemize hibe ettiğimizi açıklamıştık. Önümüzdeki dönemde bu hizmeti yine gönüllülük esasıyla yapma kararındayız” dedi.
İzmir Kuyumcular Odası seçimli genel kurulu, 2 Mart Pazar Günü, Saat 12.00’de İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Birlik Plaza Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
İZMİR ()
foto