AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, partisinin Çiğli İlçe Başkanlığı önünde yaptığı mitingte, “Herhalde Çiğli'nin baş harfi Ç olduğu için Çiğli'ye çöp, çamur, çukuru layık görmüşler. Harmandalı'da insanlar, “pencereleri açamıyoruz, kokudan bayılıyoruz' diyor. Bu çağda bu kadar iptidai işler, bu kadar iş bilmezlik olur mu” dedi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, Çiğli çarşısındaki eski Kasaplar Meydanı'nda düzenlenen mitingde AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz'ı tanıtarak, halka hizmet sözü verdi. CHP'li yerel yönetimlerin ilçeyi çöpe, çamura ve çukura layık gördüğünü savunan ve Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne eleştirilerini burada da sürdüren Yıldırım, şöyle konuştu:
“Herhalde Çiğli'nin baş harfi Ç olduğu için Çiğli'ye çöp, çamur, çukuru layık görmüşler. Harmandalı'da insanlar, “Pencereleri açamıyoruz, kokudan bayılıyoruz' diyor. Bu çağda bu kadar iptidai işler, bu kadar işbilmezlik olur mu? Çiğli'deki hemşehrilerimize bunlar reva mı? Belediye başkanı kim olursa olsun, onun kararını siz vereceksiniz ama Çiğli'nin bunlara artık tahammülü yok. Hepimizin yapması gereken şey bu çöplüğü rehabilite ekmek, burayı kurutmaktır. Benim tavsiyem seçimi de beklemeden hemen yapmak. Uyarıyorum. Ümraniye'yi unutmayalım. Çiğli'nin ikinci bir Ümraniye olmasına asla ve asla müsade etmeyeceğiz.”
“HİZMET SIFIR, YAN GELİP YATMA BEŞ”
CHP'li yerel yönetimin 2009 seçimlerinde Çiğli'de kent ormanı, otopark, botanik parkı, bilim parkı ve Akdeniz akvaryumu sözleri verildiğini, ancak hiçbirinin yapılmadığını söyleyen Yıldırım, ilçe halkının yerel yönetime hizmet karnesi hazırlamasını istedi. “Efelik sizde kalsın, biz İzmir'e hizmet için buradayız” diyen Yıldırım, CHP'li yönetime suçlamalarını ve halka çağrısını şöyle dile getirdi:
“İZBAN'da biz üzerimize düşeni yaptık, belediye geçitlerle Çiğli'yi ortadan ikiye ayırmış. Bu ayrımcılığı ortadan kaldıracağız. Burada söz veriyorum, Çiğli'nin iki yakasını bir araya getireceğiz. Buraya iş bilen birinin elinin değmesi lazım. Buraya Adnan Yılmaz'ın, Binali Yıldırım'ın elinin değmesi lazım. Bir şey söyledik mi arkasında hizmet, arkasında vaat değil yapılan işler var. 30 Mart karnesini hazırlayın. Alt yapı sıfır, üst yapı sıfır, çöplüğün kaldırılması sıfır, aquapark kurulması sıfır, imar sıfır, otopark ihtiyacı sıfır. Yan gelip yatma beş. Bir tane 5'leri var haksızlık etmeyelim. 30 Mart'ta bunlara karnesini vermeye hazır mısınız? Hizmet bizim işimiz. Sadece hizmet yaptık başka bir şey yapmadık. Veremeyeceğimiz hesap da yok. Bizim işimiz siyaset eşittir hizmet oldu. Vatandaşımızın ayağına taş değmesin diye yollar açtık, tüneller açtık. Durmak yok yola devam. İzmir'in yollarını da açarız İzmirli hemşehrilerimizin gönlüne de yol yaparız evvelallah.”
Yıldırım'a mitigte ve ilçedeki gezisi sırasında partili gençler de sevgi gösterisinde bulundu. Yıldırım da partililer ve vatandaşlarla sohbet ederken, çocukları sevdi.
İZMİR, ()
FOTOĞRAF