AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’e yapılan yatırımlara rağmen ziyaretçi sayısının düşük olduğunu kaydetti. Kentin dış dünyaya kapalı olduğunu ifade eden Yıldırım, “İzmir’in ismi büyük ama katma değeri zayıf. Kars iline nüfusunun 3 katı insan giderken, İzmir’e nüfusunun yarısı kadar ziyaretçi gelmiyor. Bu kentin sorunu dışa kapalı olmak” diye konuştu.
İzmir Kars Iğdır Ardahanlı İşadamları Derneği üyeleriyle sabah kahvaltısında biraraya gelen Binali Yıldırım, İzmir’in geri gittiğini dile getirdi. Türkiye’de diğer ülkelerle karşılaştırıldığında işsizlik oranının yüzde 10 seviyesinde ve düşük olduğunu İzmir’in ise işsizlik oranının yüzde 14.5 olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, “Ülkemizin kalkınırken, İzmir geri gidiyor. Türkiye ticaretini 3 kat artırmış, istihdamı katlamış, ama İzmir’de oran 14.5. Neden? İzmir’de imkan mı yok? İzmir’in denizimi yok? İzmir Türkiye’ye ticareti öğreten şehir. Tarımın en verimli kullanılacağı şehirdir. Tarih, turizm burada. Ama maalesef sonuç yok. Niye yok? Bunun İzmirliler tarafından sorgulanması gerek. İzmir nüfusta 3’üncü ama diğer göstergeler İzmir’i 3’üncü göstermiyor. Yatırımın 8 katı buraya gelmiş. 15.5 katrilyonluk yatırım yapıldı. Elle tutulur, gözle görülür tüm yatırımları biz yaptık. Burası İzmir artık havacılığın 3. Transfer merkezi haline geliyor. İzmir’den Anadolu kentlerine uçuş yoktu. Şimdi 23 vilayetimize var. Kars’a da var. İzmir’in herşeyi var ama hizmet odaklı çalışma anlayışı yok. “Biz farklıyız, biz İzmirliyiz, yaparız’ söylemleri var. Adı üstünde söylem. E yapsaydın önüne duran mı var? Yağmur yağınca herkes nereyi su basacak diye korkuyor. Akşam güneş batınca şehirde aydınlatma görünmüyor. Sadece 3 ayda bir kaldırım yenilemekle bu iş olmuyor. Biraz yukarı çıkın, Kadifekale’ye, Onur mahallesine gidin. Gerçek İzmir’i görün” dedi..
İzmir’in heryerini karış karış gezdiğini ve kendisine olan ilgiden memnun olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, “Herkes “Sayın Bakanım, bizi bunlardan kurtarın’ diyor. Ben kurtarmayacağım. Ben herkese söylüyorum. Sizler kurtaracaksınız. Ben burada söz veriyorum. Haklı talepleriniz, her zaman sonuna kadar bizzat takibimde olacak. Öyle mesai saatinde değil, her zaman. 24 saat. Bizde bürokrasi olmaz. Çözüm odaklı çalışma var. Tercih sizin. Eğer şikayet etmek istemiyorsak, iyi gitmediğini düşünüyorsanız, altın fırsat önünüzde duruyor. Her zaman söylüyorum, 5 yılınıza karar vermeden önce lütfen 5 dakika düşünün. Biz hayallerimizi anlatmıyoruz. Daha iyi bir gelecek için daha iyi bir hayat için buradayız, emrinizdeyiz” dedi.
İzmirlilerin yaşam tarzına müdahale edileceği yönündeki söylemlerin doğruyu yansıtmadığına da dikkati çeken Yıldırım, “İzmirli hemşehrilerimiz bunun doğru olmadığını biliyor. 11 yıldır kimin yaşam tarzına müdehale etmişiz. 11 yıl boyunca bunu çağrıştıracak bir şey gördünüz mü? Asla ve asla karışmadık, asla da karışmadım. Biz bir tek hizmetten anlarız. İzmirliler artık korku siyasetine müsaade etmeyecek” dedi.
İZMİR ()
foto