KONAK Belediyesi’nin çalışmasıyla, ilçedeki İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Mehtap Parkı tepeden tırnağa yenilendi, bitki sayısı artırıldı, çocuklara yeni oyuncaklar getirildi. Parkın açılışı, şarkılar eşliğinde yapıldı.
Açılış törenine Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda semt sakini katıldı. Kendisini coşkulu bir şekilde karşılayan vatandaşlara seslenen Başkan Tartan, tepeden tırnağa yenilenen, bitki sayısı artırılan, çocuklara yeni oyuncaklar konulan parka sahip çıkmalarını istedi. Muhtarlara da destekleri için teşekkür eden Tartan, “Muhtarlarım çok iyi çalışıyor, semtlerine sahip çıkıyor. Yoksa hepsine bizim yetişmemiz mümkün değil. Çalışma arkadaşlarım da her yere yetişir. Meclis üyelerime ve çalışanlara teşekkür ederim” dedi.
İzmir’e yeşil alanlar kazandırdığı için Başkan Tartan’a teşekkür eden CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, mahalle halkından parka sahip çıkmalarını, korumalarını isteyerek, “Umarım ikinci dönem başkanla birlikte size daha iyi şeyler yapacağız. Pazaryeri, yeşil alan gibi istediğiniz daha pek çok şey olduğunu biliyoruz. Park size emanet, belediye size yapıyor, siz koruyacaksınız. Eksikleri bildirdiğinizde örgüt arkadaşlarımız size yardımcı olacaktır. Başkanıma teşekkür ederiz, umuyorum yeni dönemde de birlikte çalışma fırsatımız olacak. O zaman daha çok yeşil alan ve sağlık ocağı açacağız” dedi.
İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Binali Korkmaz da Başkan Tartan’a ve destek veren muhtar arkadaşlarına teşekkür etti. Tek tek vatandaşlarla tokalaşan Başkan Tartan açılış kurdelesini Sinan Karamustafaoğlu, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte kesti. Grup Derman’ın şarkıları eşliğinde vatandaşlarla birlikte halay çeken Tartan, 5 yıllık başkanlık döneminde toplam 101 parkın yenilenerek vatandaşların kullanımına sunduğunu söyledi.
İKRAMLI AÇILIŞ
Açılışta vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran, çocuklara da ayrıca pamuk şeker ikram edildi. Animatörler eşliğinde yüzleri boyanan çocuklara birbirinden farklı balonlar da hediye edildi. Kukla sanatçısı Deniz Özgökbel de kukla gösterisiyle açılışa renk kattı. Çocuklar yenilenen parkta gün boyu coşkuyla eğlendi.
FOTOĞRAF