BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından Okur Yazar Okulu başlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen Okur-Yazar Okulunun açılış nedeniyle bir tören yapıldı. Açılışta konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ahmet İlhan kursiyerlere her hafta bir yazarın kitaplarının dağıtılacağını ve o yazarı okurları ile buluşturacaklarını söyledi. Okur-Yazar Okulu’nun her hafta cumartesi günü Hunat Kültür Merkezi'nde yapılacağını ifade eden İlhan, bu etkinliğin Mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan da konuşmasına Büyükşehir Belediyesi olarak yıl boyunca pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini ve en çok önemsedikleri etkinliğin yeni yayınları kültür hayatına kazandırmak olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar 95 kitap bastırdığını ifade eden Durukan, "28 kitap da şu an matbaada. Kayseri'nin mahallelerini anlatan, şehrin kimliğini ortaya çıkaran kitaplar bunlar. Böylece Büyükşehir Belediyesi'nin bastırdığı kitap sayısı 123 ediyor. Belediyecilik demek sadece yol, su, asfalt değil. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Kültürü olmayan bir şehrin ilerleyemeyeceğini düşünüyoruz. Bu yüzden bu eserleri kazandırıyoruz. Bu yüzden Cumhuriyet Meydanı’ndaki kaleyi kültür merkezi haline dönüştürüyoruz" dedi.
Okur-Yazar Okulunun açılışında konuşan Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıç ise böyle bir etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Konuşmasında okumanın önemine vurgu yapan Kılıç, "Kuran-ı Kerim oku ile başlıyor. Ne yazık ki "Oku" diye emreden Rabbin okumamakta direnen kullarıyız" dedi.
Hunat Kültür Merkezi'nde yazarlarla okurları buluşturacak olan Okur Yazar Okulu Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek.